U susret evropskoj konferenciji posvećenoj manjinskim i lokalnim medijima

1233 0

NOVI SAD, (IST Media) U Novom Sadu će 16. i 17. novembra biti održana prva „Evropska konferencija posvećen manjinskim i lokalnim medijima„, na kojoj će i IST Media predstaviti svoj projekat „Iz sela za selo“, seriju reportaža 12 borskih sela, prevedene na vlaški jezik, čija je realizacija u toku.

Cilj ove konferencije je unapređenje informisanja manjinskih zajednica i interkulturnog dijaloga između medija manjinskih zajednica Evrope, lokalnih i nacionalnih medija kroz prisutnost sadržaja manjinskih medija u lokalnim i nacionalnim medijima, kao i razmena najboljih praksi na području izdavaštva u toku digitalizacije i postojećih demografskih društvenih promena, sa posebnim fokusom na mogućnosti razvoja grada Novog Sada kao evropske prestonice kulture 2021. godine i doprinos manjinskih i lokalnih medija koheziji društva.

Foto: Mikael Kristenson

Evropska konferencija je komunikacioni projekat, koji sa jedne strane doprinosi razvoju i boljoj integraciji manjinskih i lokalnih medija u javnostima sa kojima komuniciraju, a sa druge strane u realnom vremenu u procesu od pet godina čini celoviti sistem sa EPK Novi Sad 2021. kao jednim od najambicioznijih postojećih projekata Republike Srbije koji svojom realizacijom doprinosi mapiranju Novog Sada i čitavog regiona kao poželjnog mesta za život i rad.

Tokom dvodnevne konferencije biće posvećena pažnja manjinskim i lokalnim medijima, što predstavlja jedinstveni evropski događaj koji na jednom mestu povezuje manjinske i lokalne medije sa ostalim sektorima i doprinosi da manjinski mediji postanu značajan činilac kvalitetnijeg izveštavanja.

Pokrovitelji ove konferencije su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija Novi Sad EPK 2021.

Na konferenciji će učestvovati medijski stručnjaci iz Slovenije, Slovačke, Danske, Španije, Švedske, Mađarske, Rumunije i Srbije.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X