U susret evropskoj konferenciji posvećenoj manjinskim i lokalnim medijima

744 0

NOVI SAD, (IST Media) U Novom Sadu će 16. i 17. novembra biti održana prva “Evropska konferencija posvećen manjinskim i lokalnim medijima“, na kojoj će i IST Media predstaviti svoj projekat “Iz sela za selo”, seriju reportaža 12 borskih sela, prevedene na vlaški jezik, čija je realizacija u toku.

Cilj ove konferencije je unapređenje informisanja manjinskih zajednica i interkulturnog dijaloga između medija manjinskih zajednica Evrope, lokalnih i nacionalnih medija kroz prisutnost sadržaja manjinskih medija u lokalnim i nacionalnim medijima, kao i razmena najboljih praksi na području izdavaštva u toku digitalizacije i postojećih demografskih društvenih promena, sa posebnim fokusom na mogućnosti razvoja grada Novog Sada kao evropske prestonice kulture 2021. godine i doprinos manjinskih i lokalnih medija koheziji društva.

Foto: Mikael Kristenson

Evropska konferencija je komunikacioni projekat, koji sa jedne strane doprinosi razvoju i boljoj integraciji manjinskih i lokalnih medija u javnostima sa kojima komuniciraju, a sa druge strane u realnom vremenu u procesu od pet godina čini celoviti sistem sa EPK Novi Sad 2021. kao jednim od najambicioznijih postojećih projekata Republike Srbije koji svojom realizacijom doprinosi mapiranju Novog Sada i čitavog regiona kao poželjnog mesta za život i rad.

Tokom dvodnevne konferencije biće posvećena pažnja manjinskim i lokalnim medijima, što predstavlja jedinstveni evropski događaj koji na jednom mestu povezuje manjinske i lokalne medije sa ostalim sektorima i doprinosi da manjinski mediji postanu značajan činilac kvalitetnijeg izveštavanja.

Pokrovitelji ove konferencije su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija Novi Sad EPK 2021.

Na konferenciji će učestvovati medijski stručnjaci iz Slovenije, Slovačke, Danske, Španije, Švedske, Mađarske, Rumunije i Srbije.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

BORSKOJ POLICIJI na poklon nova škoda

Piše - 25. October 2018. 0
BOR, (IST Media) Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, predao je danas ključeve vozila “škoda fabia” načelniku Policijske uprave Bor Branislavu Stojadinoviću…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X