U subotu DANI GAMZIGRADSKE BANJE

377 0
ZAJEČAR, (IST Media, foto: istmedia) U subotu, 29. septembra biće održani 3. Dani Gamzigradske banje, a iz bogatog programa ove kulturno-turističke manifestacije izdvaja se sadržajan  muzičko- scenski program koji počinje u 17 sati nastupom Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac “, a nastavlja lutkarskom predstavom „Agencija za roditelje“ Dramske sekcije OŠ „Desanka Maksimović“.

Nastupiće i Folklorni ansambl  Grada Zaječara kao i Folklorna sekcija društva Roma Zaječar. Koncert mladog , talentovanog pevača Igora Gmitrovića predviđen je u 18:30 sati.

Od 20 sati poznati zaječarski književnik Saša Jelenković čitaće poeziju iz svoje nove knjige,  biće priređena izložba o istorijatu Gamzigradske banje kao i izložba slika ovdašnjih akademskih slikara.

Na programu je i takmičenje u pripremanju riblje čorbe kao i  izložba tradiconalne trpeze, a  biće organizovan i zajednički štand Turističke organizacije grada Zaječara i Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji, na kome će biti izloženi suveniri i flajeri. Takođe, predviđeni su i sportskih aktivnosti: turnir u malom fudbalu i takmičenje u ribolovu.

Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ , Mesna zajednica Gamzigradska banja, Sportski savez i Turistička organizacija Grada Zaječara, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X