U sredu odbornici SO Bor o budžetu. SNS odustaje od smene Živorada Petrovića

682 0

BOR (IST Media) Predsednik Skupštine opštine Bor, Vidoje Adamović, zakazao je za sredu, 18. maja sednicu lokalnog parlamenta, na kojoj će se naći 35 tačaka dnevnog reda, među kojima su najznačajnije usvajanje izveštaja o izvršenju budžeta za 2015, predloga odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu, ali i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Bor za 2016. godinu.

 

so bor_feat 20160219_091642Pred odbornicima će se naći predlog dopune Odluke o cenama usluga u Predškolskoj ustanovi ”Bambi”, prema kojoj će svim roditeljima koji su plaćali skalu veću od ekonomske i 20 posto učešća, iz opštinskog budžeta biti vraćeno ukupno osam miliona dinara.

 

Odbornici će glasati i za predlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

 

Na čelu Centra za kulturu doći će do smene, umesto dosadašnjeg direktora Dragana Ilića, biće postavljen Danijel Čorboloković, a vršiocu dužnosti Doma zdravlja, Zlati Marković, taj status će biti produžen za još šest meseci.

 

Iako je bilo nagoveštaja da će SNS na sednici inicirati smenu predsednika opštine Živorada Petrovića, to se po svemu sudeć neće dogoditi. Kako IST Media saznaje, mada postoje ozbiljne trzavice u toj stranci, u poslednjem trenutku je postignuto primirje.

 

Prema našim izvorima u SNS, Petrović je od strane predsednika odborničke grupe naprednjaka, Blagoja Spaskovskog, označen kao najveći krivac za slab rezultat te stranke u Boru na poslednjim parlamentarnim izborima, dok mu opozicija zamera aferu oko primoravanja zaposlenih u javnom sektoru na dolazak na predizborni miting pod pretnjom otkaza.

 

Ipak, da će o smeni Petrovića ipak biti reči, najavila je odbornička grupa Vlaške narodne stranke – DSS.

 

„Nećemo odustati od zahteva za smenu Petrovića i na tome ćemo insistirati. Ukoliko inicijativa ne bude na dnevnom redu skupštinskog zasedanja u sredu, tražićemo zasebnu sednicu na kojoj će se razmatrati njegova odgovornost. Smatramo da je Petrović još davno trebao biti smenjen, i koliko se to pre bude desilo, šteta će biti manja“, rekao je Balašević.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Put kojim se ređe ide

Piše - 22. July 2016. 0
BOR, (IST Media, Saša Trifunović) „Đe ste nas to doveli?“, bila je prva reakcija crnogorskih vaterpolista pošto je autobus kojim…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X