U sredu 6. februara Svetski dan Bob Marly-a i u Boru

287 0

Marlijev dan, 6. februar, slavi se u celom svetu, pa će tako biti i u Klubu „69“ u Boru u saradnji sa ISTMEDIA.

 

Tog dana proslavlja se 68. rođendan legendarnog rege muzičara Bob Marlija, koji je umro u 36. godini života i ostao upamćen kao veliki borac za prava siromašnih i jedan od najboljih muzičara svoje generacije.

 

Povodom rođendana Bob Marlija, u Clubu 69 biće organizovano reggae veče posvećeno ovom slavnom umetniku sa Jamajke.

 

Tom prilikom, pustićemo projekciju dokumentarnog filma o životu Bob Marley-a. Početak projekcije dokumentarca je u 20 sati, a nakon toga, oko 21 sat snimak koncerta legende Jamajke.

 

PROMOCIJA
Zaječarsko 0.5 l – 80,oo din
Pils 0.5 l – 100.oo din
Lav 0.5 l – 100.oo din
Tuborg 0.5 l – 100.oo din

 

Marli je rođen kao Robert Nesta Marley i bio je prva pop zvezda trećeg sveta. Sa Piterom Tošom i Banijem Livingstonom osnovao bend pod nazivom “The Wailers” sa kojima je snimio svoj prvi veliki hit – “Simmer Down“.

 

Time magazin je njegov album ‘Exodus’ nazvao ,,najboljim albumom dvadesetog veka”, a njegova najveća kolekcija hitova, Legend je najprodavaniji rege album svih vremena.

 

Posthumno je nagrađen Grammy nagradom za životno dostignuće.

 

Bob Marli je imao veliki uticaj u svim delovima sveta. Osnivač “Island Records“ Chris Blackwell kaže da čak ni Bitlsi ni Majkl Džekson nisu bili toliko prepoznatljivi u svetskim okvirima. Marli je za sobom ostavio neke od najvećih hitova: „No Woman, no Cry“, „I Shot The Sheriff „, „Get Up, Stand Up“, „Roots, Rock, Reggae“, „One love“.. Svojom muzikom nastojao je da prenese poruku ljubavi i mira i u junu 1979. godine odlikovan je medaljom Ujedinjenih Nacija za mir.

 

Marli je umro od posledica raka, te je njegova muzička karijera trajala samo 19 godina. U Srbiji čak postoji spomenik ovom muzičaru i to u mestu Banatski Sokolac.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X