U pripremi aplikacija kojom Borani svojim aktivnostima mogu pomoći osobama sa invaliditetom

123 0
invalidi

BOR – Organizacija Sigurne staze pokrenula je dva projekta koji treba da olakšaju život osoba sa invaliditetom, a Grad Bor je pionir u ovom segmentu.

Izradom mobilne i web GIS aplikacije sa crowd-sourcing komponentom, biće omogućena vidljivost problema osoba sa invaliditemo na teritoriji grada.

Mobilna i veb aplikacija omogućiće pregled, unos i izmene podataka od strane građana, čime se pruža mogućnost osobama sa invaliditetom i svim građanima Bora da obeleže lokacije na karti, dodaju fotografije, postave opis i daju svoje predloge u cilju poboljšanja pristupačnosti urbanističke i saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Bora.

Predviđena crowd-sourcing (prikupljanje podataka od strane građana) komponenta je zamišljena sa osnovnim ciljem dodavanja fotografija od strane građana za već postojeće elemente koji se nalaze na web mapi grada (zgrade i objakti od javnog značaja, škole, bolnice, domovi zdravlja, gradske institucije, elemente saobraćajne infrastrukture itd.), kako bi se sa njih prikupili nedostajući podaci o kvalitetu, odnosno o upotrebnoj vrednosti samih elemenata (nepostojanje rampi na zgradama koje omogućajavu pristupačnost osobama sa invaliditetom, visoko podignuti ivičnjaci itd.).

Sigurne staze su pokrenule i izdavanje i pisanje naučne brošuru „Smernice za razvoj mikromobilnosti u R. Srbiji“, više o projektu na linku OVDE.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X