U ponedeljak o javnom prevozu, zapošljavanju i planu za izgradnju urbanog grada

943 0

 

BOR, Za sutra (ponedeljak 15. januar) zakazana je prva ovogodišnja sednica Skupštine opštine Bor a na dnevnom redu naći će se naći svega tri tačke, o javnom prevozu, lokalnom planu za zapošljavanje i generalne regulacije područja opštine kao uslova za početak dalje urbanizacije grada.

Predlog o privremenom poveravanju prevoza putnika na gradskim i prigradskim linijama na teritoriji opštine Bor, prema dobijenom skupštinskom materijalu, pripašće dosadašnjem prevozniku, borskom „Bortravelu“, firmi kojoj je ovaj posao bio poveren na pet godina, odnosno od 2013. godine.

„Ovu odluku je potrebno doneti kako bi javni prevoz stanovništva i učenika funkcionisao do završetka javne nabavke“, kaže za IST Media predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić.

Milikić: Bortravel mora da pomogne

Milikić podseća da je javni prevoz sa “Bortravelom“ raspisan 2013. godine na rok od pet godina i da je ovo preduzeće iz budžeta godišnje dobijalo oko 160 miliona dinara.

Milikić ističe da će se od “Bortravela“ insistirati da starosna granica za besplatan prevoz putnika bude pomerena sa sadašnjih 70 na 65 godina, što bi trebalo da padne na teret te firme, kao i da će biti obnovljena nekadašnja linija gradskog prevoza od naselja Brezonik do Metalurga.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice biće i predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Bor za 2018. godinu, kojim se predviđa trostruko više novca za zaposlenje u odnosu na 2017.

„Budžetom za 2018. godinu, predviđeno je 30 miliona dinara za programe samozapošljavanja, stručne prakse i javnih radova, a na taj iznos od države posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje očekujemo dodatnih 20 miliona. Naša su očekivanja i procene da će na taj način do novih radnih mesta doći oko 500 Borana“, uveren je aktuelni predsednik opštine.

Kada je reč o donošenju odluke plana generalne regulacije područja opštine Bor, Milikić ističe da je najznačajnije to što se tim dokumentom predviđaju konačno ozbiljne aktivnosti na izgradnji nove industrijske zone ka 7. kilometru, novoj poslovnoj zoni u ulici “Zeleni bulevar“, kao i nova stambena zona između naselja Bor II i „Sunce“.

 

Pogledajte predlog borskog arhitekte Adama Špehara o budućem izgledu poslovnog naselja u ulici Zeleni bulevar

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X