U pokušaju da spreči krađu otpadnog bakra pretučen radnik borske flotacije. Lopovi uhvaćeni

122 0
Lopovi Zijin

 

U pokušaju da zaštiti imovinu Serbia Zijin Copper i spreči krađu otpadnog bakra, jutros u 5.20 pretučen je radnik borske flotacije M. M. (55), a batinaši su uhašeni nakon sat vremena u krugu kompanije.

Kako je saopštila ova kompanija, u pogonu drobljenja ove fabrike, napale su ga dve osobe i nanele mu povrede na licu, zbog čega je M. M. zbrinut na Odeljenju trijaže borske Bolnice.

Radnik se oseća dobro, ali je zadržan zbog detaljnog ispitivanja, s obzirom na to da su ga napadači više puta pesnicama udarili u glavu, saopšteno je.

Posle obračuna sa M.M., koji je pretučen jer nije hteo da im pokaže gde je sakrio prethodno “tipovan” plen, oni su se ponovo vratili u Borsku flotaciju u nameri da nastave sa krađom, pa ih je bezobzirnost i bahatost koštala privođenja.

flotacija zijin 2

Po podacima Sektora za bezbednost i zdravlje na radu, prošle nedelje registrovano je 375 osoba koje su u 58 navrata pokušale da ukradu oko 800 kilograma raznog bakarnog materijala.

Karakteristično je to da se u poslednje vreme napadi na imovinu kompanije dešavaju tokom dana i da u takvim „akcijama“ učestvuje sve veći broj maloletnika i žena – kaže rukovodilac ovog sektora Saša Perišić.

Poslednji slučaj premlaćivanja dogodio se 14. marta kod kriveljske flotacije, kada je napadnut službenik FTO kompanije zadužene za čuvanje imovine i ljudi u Serbia Zijin Copper. Policija u Boru je i ovaj događaj rasvetlila ekspresno brzo.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X