U petak nova pravila ko sve može da uđe u Crnu Goru

106 0
crna gora

foto: emerging-europe

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) najavilo je da će u petak doneti nova pravila na osnovu kojih će dozvoliti ulazak u Crnu Goru stranim državljanima koji ne nose veliki epidemiološki rizik, u skladu sa potrebama turističke sezone.

Turistički poslenici zatražili su juče da se hitno odrede datumi otvaranja granica za zemlje koje se ne nalaze na listi koje ispunjavaju epidemiološke standarde.

Zemlje koje se nalaze na listi ne treba uklanjati minimum 30 dana, uz kontinuirano praćenje njihove epidemiološke situacije, traže oni.

Prema projekcijama Vlade, pad turizma ove godine biće 40 odsto, ali stručnjaci ocenjuju da su optimistične procene.

Institut za javno zdravlje u Podgorici objavio je u petak ažurirarani spisak zemalja čiji državljani mogu da udju u Crnu Goru, ali medju njima i dalje nema Srbije.

Kako je saopšteno, na odluku da se Srbija ne uvrsti na listu zemalja uticala je pre svega nejasna situacija sa epidemiološkim podacima, odluka zdravstvenih institucija Srbije da se više hiljada inficiranih uklone sa spiska zaraženih jednim aktom, povećanje broja obolelih poslednjih dana a samim tim i izvesno pogoršanje epidemiološke situacije.

Ulazak iz Srbije u Crnu Goru za sada je moguć jedino crnogorskim državljanima i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, ali uz obaveznu samoizolaciju ili karantin u traju od 14 dana.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X