U Kragujevcu izabran prvi dobitnik godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcije u Srbiji

290 0

Magistar Zoran Čvorović, prvi je dobitnik godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcije, čime je postao novi član Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) u Kragujevcu, saopštio je Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

 

birodi featured

 

“Primer Kragujevca je prvi takve vrste u Srbiji i očekujemo da će se novi članovi lokalnog antikorupcijskog tela birati i u drugim gradovima i opštinama na način kako je i predviđeno Lokalnim planovima za borbu protiv korupcije”, saopštila je danas ova organizacija.

 

Prema navedenim planovima koji su do sada usvojeni u Zrenjaninu, Kragujevcu, Nišu, Požegi i Bujanovcu, Lokalni plan za borbu protiv korupcije predstavlja nezavisno antikorupcijsko telo zaduženo za sprovođenje mera i aktivnosti iz Planova, a novi članovi LAF-a mogu postati samo dobitnici godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcije.

 

“Način na koji je sproveden javni konkurs u Kragujevcu, uz precizno definisane kriterijume izbora i uslove koje kandidati treba da zadovoljavaju, uz objavljivanje kroz sredstva javnog informisanja, kao i kvalitet prijavljenih osoba na konkurs pokazuje da u Srbiji postoji želja i volja pojedinaca da se uključe u organizovanu i institucionalizovanu borbu protiv korupcije”, naveli su u Birodiju.

 

Izborom osobe koja je u velikoj meri inicijator i pokretač razotkrivanja jedne od većih korupcionaških afera, Lokalni antikorupcijsko forum (LAF) u Kragujevcu je dobio kvalitet više i nalazi se u šansi da na kvalitetniji način sprovodi Lokalni plan za borbu protiv korupcije i popravi rezultate koji su prikazani u Godišnjem izveštaju o napretku lokalnih antikorupcijskih foruma za 2012.godinu. Više o tome pročitajte OVDE

 

“Birodi će nastaviti da prati i inicira realizaciju i donošenje lokalnih planova za borbu protiv korupcije jer ne postoji održivost borbe protiv korupcije bez vladavine zakona i stabilnih antikorupcijskih institucija na republičkom i lokalnom nivou”, navodi se u saopštenju.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X