DruštvoNaslovi.netНекатегоризовано

U Kragujevcu izabran prvi dobitnik godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcije u Srbiji

Magistar Zoran Čvorović, prvi je dobitnik godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcije, čime je postao novi član Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) u Kragujevcu, saopštio je Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

 

birodi featured

 

“Primer Kragujevca je prvi takve vrste u Srbiji i očekujemo da će se novi članovi lokalnog antikorupcijskog tela birati i u drugim gradovima i opštinama na način kako je i predviđeno Lokalnim planovima za borbu protiv korupcije”, saopštila je danas ova organizacija.

 

Prema navedenim planovima koji su do sada usvojeni u Zrenjaninu, Kragujevcu, Nišu, Požegi i Bujanovcu, Lokalni plan za borbu protiv korupcije predstavlja nezavisno antikorupcijsko telo zaduženo za sprovođenje mera i aktivnosti iz Planova, a novi članovi LAF-a mogu postati samo dobitnici godišnjeg priznanja za borbu protiv korupcije.

 

“Način na koji je sproveden javni konkurs u Kragujevcu, uz precizno definisane kriterijume izbora i uslove koje kandidati treba da zadovoljavaju, uz objavljivanje kroz sredstva javnog informisanja, kao i kvalitet prijavljenih osoba na konkurs pokazuje da u Srbiji postoji želja i volja pojedinaca da se uključe u organizovanu i institucionalizovanu borbu protiv korupcije”, naveli su u Birodiju.

 

Izborom osobe koja je u velikoj meri inicijator i pokretač razotkrivanja jedne od većih korupcionaških afera, Lokalni antikorupcijsko forum (LAF) u Kragujevcu je dobio kvalitet više i nalazi se u šansi da na kvalitetniji način sprovodi Lokalni plan za borbu protiv korupcije i popravi rezultate koji su prikazani u Godišnjem izveštaju o napretku lokalnih antikorupcijskih foruma za 2012.godinu. Više o tome pročitajte OVDE

 

“Birodi će nastaviti da prati i inicira realizaciju i donošenje lokalnih planova za borbu protiv korupcije jer ne postoji održivost borbe protiv korupcije bez vladavine zakona i stabilnih antikorupcijskih institucija na republičkom i lokalnom nivou”, navodi se u saopštenju.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: U Zdravstvenom centru u Boru sve veći nedostatak stručnih kadrova. EEG aparat neophodan a ne radi

Miloš Marković

Tragedija u Brestovcu. Mladić (21) se ubio iz pištolja

Ist Media

Otovrena sezona kupanja na Borskom jezeru. Sezona na Rgotskom jezeru otvorena pre kalendarskog leta

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X