DruštvoNaslovi.net

U istočnoj Srbiji raspisani konkursi za sufinansiranje medija. Po budžetima, najmanje para za medije u Boru

 

Gradska uprava Grada Bora raspisala je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, i za te namene iz budžeta je izdvojeno 7,6 miliona dinara.

U odnosu na budžet Grada Bora, koji je projektovan na 7,8 milijardi dinara, opredeljena sredstva za medije su najniža u Istočnoj Srbiji.

Primera radi, Opština Majdanpek je sa budžetom od 2,25 milijarde za medije opredelila sedam miliona, a Grad Zaječar 7,34 miliona, iako je budžet projektovan na svega 2,3 milijarde.

Opština Knjaževac prednjači kada je u pitanju procenat odvojen za sufinansiranje medija iz budžeta, jer je opredeljeno čak 10,45 miliona dinara iako je budžet za 2024. godinu projektovan na 1,9 milijarde dinara.

I Opština Negotin je odrešila kesu više od Bora, jer je sa budžetom od 1,47 milijarde dinara medijima namenila 9,75 miliona.

U Opštini Kladovo je za 2024. godinu projektovan budžet na 989 miliona, a za medije je odvojeno pet miliona dinara.

Najmanje sredstava za sufinansiranje medija opredelila je Opština Boljevac. Izdvojeno je 2,375 miliona, ali je budžet za ovu godinu najmanji u istočnoj Srbiji i projektovan je na manje od 700 miliona dinara.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X