U Halu Čair smešteni prvi oboleli od korona virusa. Od četiri pacijenta, tri su kineski državljani

92 0
foto: pintscreen NovaS
U privremenu bolnicu za lečenje lakše obolelih od korona virusa u hali Sportskog centra “Čair” u Nišu u toku popodneva primljena su prva četiri pacijenta, od kojih su tri kineski državljani.

Koordinator Kliničkog centra za privremenu bolnicu u “Čairu” doktor Goran Stanojević rekao je za “Blic” da se u toku večeri očekuje prijem još jednog broja obolelih.

Trojica kineskih državljana i naš državljanin testirani su na Infektivnoj klinici u Nišu gde je utvrdjeno da su kovid pozitivni i primljeni su u privremenu bolnicu u Čairu sa lakšom kliničkom slikom, izjavio je Stanojević.

On je rekao da je testom potvrdjeno prisustvo virusa kovid-19, a pacijenti imaju temperaturu do 38 stepeni Celzuijusa i lagane, blage tegobe gornjih respiratornih organa ili su pozitivni na virus i potpuno asimptomatični.

U hali “Čair” nalazi se ukupno 256 kreveta za prijem lakših pacijenata obolelih od korona virusa, dok će o obolelima brinuti ukupno 90 sestara i 18 lekara.

Vojska Srbije opremanje “Čaira” završila je krajem prošle nedelje, a pored kreveta, tu se sada nalaze i ambulante, trpezarije, sanitarne prostorije.

U “Čairu” su pacijentima na raspolaganju i biblioteka, tv sala, prostor za bavljenje rekreativnim aktivnostima.

Hranu za obolele pripremaće zaposleni u kuhinji Studentskog centra, a grad Niš obezbedio je 100.000 pribora za jelo za jednokratnu upotrebu.

Beta

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X