Tema danaTurizamНекатегоризовано

U Donjem Milanovcu od 08. do 13. avgusta Danube Fun Fest

DONJI MILANOVAC (IST Media, J.B.K.) Sat na veb-portalu Danube Fun Festa otkucava poslednje dane pred početak međunarodnog festivala koji u sebi spaja edukativni, kulturni i sportski karakter, prvog ovakve vrste u Srbiji koji je osmislila i organizovala Inicijativa mladih “Hoću! Mogu!” iz Donjeg Milanovca. Srednjoškolci, studenti, ali i mladi svršeni visokoškolci žele da na ovaj način usavrše svoje ugovaračke i organizacione sposobnosti, razviju radne navike, steknu iskustvo i ostvare kontakte i poznanstva sa novim ljudima iz zemlje i inostranstva. Festival vide i kao mogućnost direktnog uticaja na promociju Srbije, svog grada i turizma u opštini Majdanpek.

 

danube fest z5g

 

“U prvom planu Danube Fun Festa je pre svega međunarodna saradnja mladih, promocija zdravog života i aktivizam i to je ono po čemu bi ovaj deo Srbije trebalo da postane prepoznatljiv i da se razlikuje od brojnih letnjih festivala zabavnog karaktera. Želimo da pokažemo da mladi mogu da budu pokretači lokalne zajednice, da volonterski pokreću i realizuju akcije koje će doprineti poboljšanju uslova života, stvaranju zdravih navika i očuvanju životne sredine, kao i da budu promoteri svih kulturnih i prirodnih vrednosti sredine u kojoj žive”, kaže predsednik Inicijative mladih “Hoću! Mogu!” Petar Jovanović.

 

“Ideja Danube Fun Festa i volonterizam koji on stavlja u fokus naišla je na podršku AISEC-a, preko koga će u Donji Milanovac već za koji dan stići desetak volontera, koji će zajedno sa članovima Inicijative “Hoću! Mogu!” učestvovati u akcijama čišćenja i sređivanja i pomoći u organizaciji festivala koji će prema dosadašnjim najavama imati oko 200 učesnika”, saznajemo od PR Inicijative mladih Marije Krečković.

 

Nije AISEC jedini prepoznao značaj Danube Fun Festa, budući da brojni sponzori pomažu organizaciju festivala čije pripreme ulaze u završnu fazu. Treba pripremiti sve i dočekati oko 200 učesnika iz Srbije, ali i sveta kojima će vreme od 8. do 13. avgusta u Donjem Milanovcu biti ispunjeno različitim sadržajima.

 

“Svih pet dana trajanja festivala osmišljeno je u tri segmenta: sportsko-rekreativni, edukativni i zabavni. Nadmetaćemo se sa gostima koji će doći iz Azerbejdžana, Egipta, Libana, Nemačke, Alžira, Italije, Rumunije i brojnih gradova Srbije u malom fudbalu, odbojci na pesku, stonom tenisu i šahu. Proveravaćemo spretnost i veštine u zabavnim igrama bez granica, a naravno neće izostati ni zabava. Iz večeri u veče smenjivaće se programi kojima ćemo takođe prezentovati kulturni i zabavni život Srbije”, objašnjava Marija Krečković.

 

Dejan Petković i Big bend, New Quartet, Marija Šerifović, VIS Novi dan, di-džejevi Darkned, Garnier, Suzan Bir iz Minhena, Dea sa Islanda i Unknown, u programima u centru grada i na gradskoj plaži činiće zabavni deo Danube Fun Festa. Podsticanje sportskog duha i zdravog života, aktivizam, druženje, ali i upoznavanje sa bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem istočne Srbije, jeste ono što čini naš festival, kaže Petar Jovanović, ističući: Danube Fun Fest ima edukativnu i promotersku ulogu jer ćemo učesnicima festivala iz zemlje i sveta pokazati kulturnu i prirodnu baštinu našeg kraja, verujući da utisci sa Lepenskog Vira, Rajkove pećine i Nacionalnog parka Đerdap doprineti da se oni i iduće godine sa svojim prijateljima vratiti u Donji Milanovac i na novi Danube Fun Fest – rekao nam je prvi čovek Inicijative mladih.

 

Na Danube Fun Festu mogu učestvovati svi jer nema ograničenja, dakle, srednjoškolci, studenti i oni stariji, željni dobre zabave i kvalitetnih sportskih takmičenja, svih nacionalnosti i religija dođite u Donji Milanovac.

 

P.Jovanovic IM HocuMogu

 

Na zvaničnoj stranici udruženja “Hoću!Mogu!” i FB stranici festivala nalaze se detaljnije informacije i način za prijavljivanje, poručuju iz donjomilanovačke Inicijative mladih.

 

Cena kompletnog aranžmana, koji uključuje 5 noćenja sa doručkom u hotelu “Lepenski vir” i narukvicu koja će biti ulaznica za sve žurke, koncerte i kotizacija za učešće na sportskim turnirima, iznosi 99 evra. Državljani Srbije mogu iskoristiti i pogodnost vaučera za letovanje u Srbiji, i na taj način smanjiti cenu na 57 evra. Na Prijavi ekipu za neki od sportskih turnira (mali fudbal, odbojka na pesku, stoni tenis i sah) ili za Igre bez granica i ludo se zabavi! Prijava za učešće na turnirima je do 31.07.2015. godine i besplatna je, kao i učešće na igrama bez granica, a kupovina narukvice (ulaznice) moguća je i za vreme trajanja Danube Fun Fest-a.- objašnjavaju Petar Jovanović i Marija Krečković iz Inicijative mladih “Hoću! Mogu!”

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Riblja Čorba i Nele Karajlić nastupaju na Sajmu meda i vina u Negotinu

Ist Media

Milikić: Ove godine Borani bez otvorenih bazena

Miloš Marković

Oblaci donose avanturu- izaberite svoje idelalno jesenje putovanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X