U Boru se gradi NOVA STRELJANA. Vrednost investicije 1,44 miliona ervra

366 0

BOR, (IST Media) Sadašnje borsko strelište će do 2021. godine postati jedno od najlepših takmičarskih streljana malog kalibra u Evropi, jer je za izgradnju modernog objekta iz budžeta Republike Srbije preko Ministarstva omladine i sporta izdvojeno oko 1,44 miliona evra.

U novoj zatvorenoj i otvorenoj streljani neto površine 883 kvadrata će biti moguće održavanje državnih i međunarodnih takmičenja sa oružjem malog kalibra, a znači će i borskim strelcima koji vežbaju u klubovima „Metalac“ i „Bor030“.

Ministarstvo omladine i sporta se prošle godine obratilo gradu Boru u kome je navedeno su opredeljena sredstva za projekat Izgradnje streljačkog centra, zašta je izdvojeno 170 miliona dinara, od čega je 60 miliona predviđeno u 2020. a dodatnih 110 miliona u 2021.

Jedna od zasluga da se u Boru izgradi moderna streljana delom pripada i srpskoj reprezentativki Bobani Veličković Momčilović (član streljačkog kluba Bor030), koja je nedavno na 50. šampionatu Evrope u Vroclavu osvojila zlatnu medalju u disciplini u gađanju vazdušnim pištoljem na deset metara.

Predsednik Skupštine kluba „Metalac“ i trener Goran Vranov, objašnjava da je reč o 50-metarskom strelištu koje će imati veliki značaj za Borane koji treniraju u dva kluba.

On kaže da će u novoj streljani moći da se odvijaju ozbiljne pripreme za državna i međunarodna takmičenja, a kao problem ističe da klub koji trenira nema nijednu pušku za međunarodni program.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. За стрељану има пара за једну куглану нема,КК „БАКАР“ БОР је један од најуспешних клубова неколико година уназад у Бору,те је до прошле сезоне био формално домаћин у Крагујевцу на одоварајућој куглани пошто у Бору није одговарајућа да би се играла прва лига… На жалост клуб је морао да иступи из прве лиге пошто финансијски није мого да издржи,а ви дајете 1,5 мил еура за стрељану док једна четворостазна куглана кошта од 50.000до 70.000 еура😡😡😡

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X