DruštvoНекатегоризовано

I u Boru protest “Novinari ne kleče“

AOM poziva na protest “Novinari ne kleče“

 

Asocijacija onlajn medija (AOM) poziva svoje članice, ali i sve novinare i medijske radnike da se pridruže protestnim skupovima pod nazivom „Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade, održite obećanje“, koji će se paralalno održati  u Beogradu, Boru, Novom Sadu, Nišu, Kragujevacu, Vranju, ali i drugim gradovima Srbije, u ponedeljak 21. decembra 2015. godine, sa početkom u 19 sati

 

novinariAOM smatra da je nedopustivo dalje odlaganje ispunjenja obećanja kojeg je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić javno dao u nekoliko navrata, a koje glasi da će ministar odbrane Bratislav Gašić biti razrešen svoje funkcije.

 

AOM smatra da je neophodno da se pod hitno pokrene postupak Gašićevog razrešenja zbog skaredne izjave kojom je uvredio sve novinare i sve žene ove zemlje, te da su potpuno nedopustivi pokušaji da se ova njegova izjava relativizuje i opravda, pogotovo ako znamo da je ona samo deo kompleksa ozbiljnih problema koje je ovaj ministar proizveo tokom svoje ministarske karijere.

 

Smatramo da je takođe nedopustivo da se odgovornost Gašića svede samo na smenu sa ministarske pozicije, a da on i dalje bude čovek koji će imati ogroman uticaj na političke i društvene proces u skladu sa Vučićevom najavom da će se “unutar SNS naći mesto za Batu” i  da je “morao” ga “smeni”, iako “ne misli da to treba”.

 

Skup u Beogradu će biti održan ispred Vlade Srbije, u Novom Sadu na centralnom gradskom trgu – Trgu slobode, dok će u Nišu biti organizovan ispred Narodnog pozorišta. U Kragujevcu novinari će se okupiti na Trgu kod Krsta, u Vranju ispred zgrade Skupštine Grada Vranja a u Boru ispred Doma kulture.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X