Društvo

U Boru jedini legalni rudnički crtač murala

Milan Ivanov Zijin 03

 

 

Pre nekoliko meseci na zidu Flotacije rudnika „Čukaru Peki” i pomoćnom montažnom objektu pogona za Filtriranje Srbija Ziđin Majninga (Zijin Mining) osvanuli su grafiti i tada je postalo jasno da Serbia Zijin Mining u svojim redovima ima zasigurno i jednog slobodnog umetnika.

Identitet smo brzo otkrili i saznali da je postao miljenik u kompaniji.

Njegovo ime je Milan Ivanov, radnik je ove kineske kompanije i zaposlen u pogonu Filtriranja.

Ovog 26-to godišnjeg mladića iz Bora, koji ozbiljno shvata posao koji obavlja i vrlo uspešno rukuje pumpama i nadgleda posao na Filtraži oduvek je, kako kaže, zanimala umetnost.

Završio sam društveno – jezički smer Gimnazije u Boru. Voleo sam i druge predmete ali sam oduvek, još kao dete, najviše voleo da crtam. Prosto uživam da radim i portrete i murale, kaže Milan Ivanov.

Milan Ivanov Zijin 04

Za razliku od mnogih koji grafite na objektima doživljavaju kao vandalizam i skrnavljenje građevina, u kompaniji Serbia Ziđin Manjning Milanova urbana ideja da svojim radom doprinese lepšem izgledu svog radnog okruženja, oberučke je prihvaćena.

Želeo sam da oživim malo ovaj naš radni prostor i moje kolege su se složile. Oni su me u tome i podržali, i eto mojih grafita na zidovima. Vidite da ima i legalnih crtača grafita, kaže sa osmehom Milan Ivanov, kome ovo nije prvi grafit.

Njegovih ruku delo su i čuveni murali koji krase zidove nekoliko zgrada u Boljevcu i svakako, kvalitetom izrade, ruše stereotipe o ovom takozvanom tipu Street art-a.

Milan Ivanov
Milanov rad u Boljevcu

A Milan je samo jedan od talentovanih radnika Serbia Zijin Mininga, koji je, kao umetnik među rudarima, posle malo više od godinu dana rada kompaniji dao svoj lični pečat.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X