U borskoj bolnici uskoro nov, moderan skener

1493 0

BOR, 25. januara 2012. (Ist Media) Najkasnije početkom marta, u Opštoj bolnici u Boru biće postavljen savremeni skener, najavljeno je u ovoj ustanovi.

 

Radilog ZC Bor, dr Slavica Milić

 

„Zahvaljujći novom, 16-slajsnom skeneru, pacijentima će biti kvalitetnije urađeni pregledi glave, vrata, grudnog koša, abdomena, male karlice, koštanog sistema i mekih tkiva, kaže radiolog u borskom Zdravstvenom centru, doktorka Slavica Milić,.

 

Prema njenim rečima, prednost ovog skenera u odnosu na dosadašnji je u brzini rada.

 

„Pregled novim skenerom trajaće svega nekoliko minuta”, precizirala je doktorka Milić. – Pored toga, novim skenerom biće moguće uraditi daleko veći broj pregleda.

 

Ona napominje i da je rezolucija 16-slajsnog skenera daleko veća od dosadašnjeg, što će omogućiti daleko bolje preglede, pre svega, grudnog koša, medijastinalnih organa, kao i organa male karlice.

 

„Do sada smo dnevno mogli da pregledamo najviše 12 pacijenata, a kada novi skener bude u funkciji, u toku dana moći ćemo da pregledamo do 20 ljudi”, naglasila je ona.

 

Krajem prošle godine, Ministarstvo zdravlja je Zdravstvenom centru u Boru odobrilo 50 miliona dinara za kupovinu ovog skenera, kao i dodatnih tri miliona dinara za sređivanje prostorija u kojima će se taj aparat nalaziti.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X