U borskoj bolnici uskoro nov, moderan skener

884 0

BOR, 25. januara 2012. (Ist Media) Najkasnije početkom marta, u Opštoj bolnici u Boru biće postavljen savremeni skener, najavljeno je u ovoj ustanovi.

 

Radilog ZC Bor, dr Slavica Milić

 

„Zahvaljujći novom, 16-slajsnom skeneru, pacijentima će biti kvalitetnije urađeni pregledi glave, vrata, grudnog koša, abdomena, male karlice, koštanog sistema i mekih tkiva, kaže radiolog u borskom Zdravstvenom centru, doktorka Slavica Milić,.

 

Prema njenim rečima, prednost ovog skenera u odnosu na dosadašnji je u brzini rada.

 

„Pregled novim skenerom trajaće svega nekoliko minuta”, precizirala je doktorka Milić. – Pored toga, novim skenerom biće moguće uraditi daleko veći broj pregleda.

 

Ona napominje i da je rezolucija 16-slajsnog skenera daleko veća od dosadašnjeg, što će omogućiti daleko bolje preglede, pre svega, grudnog koša, medijastinalnih organa, kao i organa male karlice.

 

„Do sada smo dnevno mogli da pregledamo najviše 12 pacijenata, a kada novi skener bude u funkciji, u toku dana moći ćemo da pregledamo do 20 ljudi”, naglasila je ona.

 

Krajem prošle godine, Ministarstvo zdravlja je Zdravstvenom centru u Boru odobrilo 50 miliona dinara za kupovinu ovog skenera, kao i dodatnih tri miliona dinara za sređivanje prostorija u kojima će se taj aparat nalaziti.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X