U borskoj bolnici 100 postelja za pacijente sa poplavljenih područja

245 0

 BOR, (IST Media) Opšta bolnica u Boru uvela dvadeset četvoro časovno dežursto i obezbedila 100 postelja za prijem pacijenata sa poplavom ugroženih područja.

 

bolnica

 

Zbog eventualnog prijema ugroženih i povređenih građana sa poplavljenih područja na raspolaganju sto postelja, dok je Odeljenje hemodijalize primilo pet pacijenata iz Žagubice koji se dijaliziraju. U Boru je epidemiološka situacija za sada stabilna, a Zdravstveni centar je obezbedio dovoljne količine lekova i sanitetskog materijala za potrebe pacijenata, koji se tu leče.

 

maljkovich„Zbog vanredne situacije su potrebne dodatne količine određene grupe lekova, za kojima su povećane potrebe stanovništva, ali iz Ministarstva zdravlja obaveštavaju da se ne mogu prihvatiti donacije građana koje lično donose, radi zdravlja pacijenta, jer nije poznato na koji način su lekovi nabavljeni ili čuvani. To može da se učini samo preko proizvođača ili veledrogerija, tako što će uplatiti sredstva centralnoj apoteci Kliničkog centra Srbije, koja će dalje vršiti raspodelu i distribuciju, svim zdravstvenom ustanovama u Srbiji i to na osnovu njihovih iskazanih potreba“, kaže doktor Igor Maljković, v. d. direktora bolnice.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Pingback: U borskoj bolnici 100 postelja za pacijente sa poplavljenih područja | Vest dana

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X