Korona

U borskim zdravstvenim ustanovama počela vakcinacija Fajzer vakcinom

fajzer 1

BOR – U zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja u Boru danas je počela dobrovoljna vakcinacija zdravstvenih radnika protiv korona virusa, a iz Instituta za javno zdravlje “Batut” stiglo je 75 doza Fajzerove vakcine.

Prvu vakcinu primila je dr Vesna Stanković, specijalista opšte medicine u borskom Domu zdravlja.

vakcinacija bor
Prvu vakcinu primila je dr Vesna Stanković

Epidemiolog u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dr Javorka Stankulić, istakla je da je Bor među prvim gradovima u regionu dobio vakcinu.

Kada krene epidemija, ono na šta mi kao epidemiolozi odmah pomislimo jeste vakcina. Vakcina jeste nova i lično sam jako srećna jer sve mere što smo preduzimali i kojih ćemo se pridržavati i u narednom periodu daju rezultate, a ovo je samo korak koji će, nadam se, trajno rešiti problem korona virusa”, izjavila je dr Stankulić.

Ona je dodala da je vakcinacija započela prema prvoj fazi, odnosno prioritetima, što podrazumeva vakcinaciju medicinskih radnika u gradskim zdravstvenim ustanovama i starih osoba u domovima, kao i zaposlenih u njima.

Čekanje na vakcinu Bor
Borski zdravstveni radnici u redu za vakcinu

Jako je bitno da se otpočne vakcinacija na vreme zbog druge doze iste vakcine koju je potrebno primiti kako bi se imunitet stvorio u što kraćem roku i time nas sačuvao od ove zaraze, rekla je dr Stankulić.

Dodala je da će vakcine pristizati u određenom broju i u narednim nedeljama, tako da će svi koji budu ili već jesu iskazali želju da se zaštite i vakcinišu, primiti vakcinu u skladu sa time.

Zainteresovani građani se za vakcinu mogu prijaviti i na šalteru epidemiološke službe ili putem broja telefona Doma zdravlja Bor.

Prema dosadašnjim podacima, za Fajzer vakcinu u borskom Domu dravlja prjavilo se 16 medicinskih i nemedicinskih radnika, a u Opštoj bolnici Bor oko 150.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X