U Bor dolazi „Tekijanka“, nestaju travnati parkovi u IV MZ i ulici 3. oktobar

4895 17

BOR, Na jednom od najlepših travnatih parkova u Boru, nedaleko od ruiniranog objekta Nove tržnice u naselju IV Mesna zajednica, uskoro bi trebalo da bude izgrađen novi trgovinski objekat firme „Tekijanka“ iz Kladova, čiji je vlasnik Živojin Žika Bolbotinović.

 

Ovde će nići "Tekijanka"
Ovde će nići „Tekijanka“

 

Prema informacijama iz Odeljenja za urbanizam SO Bor, firma „Tekijanka“ je pomenutu parcelu, kao i još tri u gradu, dobila na licitaciji koja je rapisana na osnovu Regulacionog plana iz 1995. godine. Konkurencije na licitaciji nije bilo, a kako smo saznali, pored objekta u ulici Kralja Petra, Tekijanka je dobila lokaciju za izgradnju samoposluge u Boru 2 kod zgrade Mesne zajednice, u ulici 3. oktobar (u ružičnjaku između solitera br 37 i „belog dvora“) i u Novom gradskom centru (preko puta Doma zdravlja).

 

hotelBolbotinović je i većinski vlasnik hotela „Đerdap“ u Kladovu, a u medijima je njegovo ime osvanulo nakon afere koja se dogodila u tom hotelu, kada je na gozbi Sportskih susreta Sindikata pravosuđa Srbije, sudijama hrana servirana na telima nagih devojaka.

 

„Tekijanka još uvek nije dobila građevinsku dozvolu za objekat u IV Mesnoj zajednici, i postupak je u toku“, rečeno nam je u Odeljenju za urbanizam.

 

Kako je IST Media ranije pisala, izdradnja megamarketa firme „Tekijanka u Majdanpeku izazvala je pre sedam meseci protest meštana naselja u tom gradu, koji su se pobunili zbog ideje da se trgovinski objekat izgradi na dečijim igralištu „Bangladeš“.  Majdanpečani su tada pokrenuli akciju prikupljanja potpisa za peticiju „Sačuvajmo Bangladeš“. Inicijatori akcije su zaštitu igrališta zatražili i preko društvenih mreža.

 

Prema urbanističkom planu u koji je IST Media imala uvid, i na travnjaku u IV MZ zajednici ispod zgrade S4 (nekada je tu bilo zasađeno „88 ruža za druga Tita“, postoji mogućnost izgradnje objekta za potrebe auto-škola. Nejasno je, ipak, kako bi ovaj objekat funkcionisao u situaciji kada je ulica tokom leta zatvorena za saobraćaj.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 17 comments

 1. Zanemeo od muke |

  Pa covece, gde u park da grade, pored onolike trznice koja propada. Treba sto vise graditi i raditi, ali ne u parku! Odmah se vidi da je neka mutljavina, ali i oooogrooooomna nesposobnost gradske vlasti… Sramota za Bor i gradske nesposobnjakovice, sada vec punih dzepova. Kad citam ovakve vesti, osecam se kao da sam retardiran!

  Reply
 2. Petar Markovic |

  Ovo treba da zaustavimo odmah u startu. Ako hoce nesto da uradi onda neka ozivi trznicu koja se bukvalno raspada. U Boru barem ima mesta tako da gradnja na mestu parka je vise nego bezobrazan akt lokalne samouprave.

  Reply
 3. Ljudi, u Majdanpeku unistavaju najlepsi decji vrtic, ne dajte siledyijama da to rade!!

  Podrska iz drugog rudarskog mesta!!!

  Reply
 4. Neznam samo sta i ko u Boru stiti kriminal i samovlasce pojedinih ljudi. Ovo je previse pa makar i za nezainteresovane gradjane. Gospodo jednog dana uci ce vam u kuce dvorista spavace sobe , NARAVNO BEZ PITANJA..Niko neceda im se zameri nadajuci se da ce im oni dati detetu posao, gomila nezaposlenih mladih ljudi trazi posao po inostranstvu.. Znam dil.el. inzenjera , doso iz Nemacke zatrazio posao. Mislite da ga je neko primio? A upravo se ovih dana u jednom TIRovom pogonu zaposlio el. ing. sa visom. Sramota. I svi cutimo ZASTO. Ivan

  Reply
 5. Man'te me s ovo |

  Ovo je najbolje mesto za bleju u Boru, ovo ne sme da se unisti zbog nekog trznog centra. Nema smisla.

  Reply
 6. Bor je do pre nekoliko godina mogao da se pohvali da je među jedinim gradovima u ovoj zemlji gde nema divlje i neplanske gradnje. Onda je došao Maxi, pa one štale za advokate u muzej-parku, hotel Albo, pa ono čudo preko puta nove tržnice, one šarene štale preko puta škole 3. oktobar, pumpa na glavnoj autobuskoj stanici (to nigde u svetu ne postoji). Sve se dograđuje, čak i francuske zgrade na korzou, stare 100 godina… vlasnici lokala izbacuju ispred lutke, ne bi li pokazali celokupan asortiman, u glavnoj ulici, ej! Svako se parkira gde stigne, pešaci su osuđeni na cik-cak kretanje trotoarom. Divlji zapad! Šarene fasade (češalj) su već priča za sebe… neukus i divljačko ponašanje!

  Reply
  1. disqus_4tkbwWOtWZ |

   sramota jeste i to velika bolje je u trznicu ali nista se ne moze ovaj deo grada stvarno nema nikakav market market nam treba ali ne u parku zasto su onda gradili park i trosili pare na njega i tu je bila mutnjavina jer je direktor direkcije zidao uz pomoc tih para kotlarnicu u svojoj kuci u naselju ghi u boru. pozdrzavam dolazak tog lanaca ali bolje u trznicu srediti to dole i renovirati i onda tu biti market u parku bolje napraviti neku fontanu ili anfiteatar za muziku gde bi se skupljala omladina. i on nije uradjen kako treba jer su pokradeni kontejneri za smece pa je park vise smetiliste nego park ona staza se raspada nema godinu dana kako su je zidali sramota lopuze doci ce i njima kraj

   Reply
    1. disqus_4tkbwWOtWZ |

     e darko cim se javljas znaci da si to uradio. cinjenica je da su tu pokradene pare jer on nije uradjen kako treba staza koju si betonirao propala za koji mesec pocupana ziva ograda nestali kontejneri gde su pare te neko ih zgrnuo u dzep.

     miki

     Reply
     1. Javljam se zato što lažeš. Ako ne lažeš potpiši se, pa idemo u policiju da prijaviš „mutnjavinu“ kako ti kažeš i ako je ima da odgovorni idu u zatvor, a ako je nema onda da ti odgovaraš za ovo što si napisao. Ja nisam nikakvu stazu betonirao i kako mogu da budem odgovoran što je neko počupao živu ogradu i pokrao kante za smeće ( Budalaština ). Samo se ti potpiši i lepo idemo u policiju da prijaviš sve nepravilnosti koje si uočio.

 7. Najbolje da naprave prodavnicu u dvorištu škole, ili možda umesto škole. Kome još škole trebaju. Za sve je kriv narod koji se na izborima prodavao za stočno brašno, zejtin i ko zna šta još. Svima je jasno da Bor nikada neće biti grad, već rudarska kasaba, jer svi pričaju o zaposlenju u RTB-u, a nijedna vlast do sada nije podržavala preduzetništvo.

  Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X