U AMSS u Boru besplatno proverite tehničku ispravnost vozila

1054 0

SRBIJA – Auto-moto savez Srbije, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, organizuje do 24. juna, tradicionalnu akciju Ispravno vozilo – bezbedno vozilo.

 

Ova akcija sprovdi se i u prostorijama AMSS Boru, u ulici Šistekova 5, svakog dana do 15 sati. Kako smo obavešteni, velikih gužvi nema, dnevno se prekontroliše do pet vozila, a pregled traje oko 15 minuta.

 

AMSS tradicionalno u letnjoj sezoni, poziva vozače da besplatno provere tehničku ispravnost vozila na više od 100 linija tehničkih pregleda u preko 60 gradova Srbije. O značaju ove akcije najbolje govore dosadašnji podaci AMSS,da je kroz preglede tehničke ispravnosti vozila, koji su obavljeni tokom proteklih nekoliko godina utvrđeno je da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno.

 

Uprava saobraćajne policije će tokom trajanja ove zajedničke akcije, u redovnim saobraćajnim kontrolama obaveštavati vozače da mogu besplatno da prekontrolišu svoja vozila na punktovima koje je obezbedio AMSS.

 

„Veoma je važno da ovu bezbednosnu akciju iskoristi što više vozača, jer zahvaljujući novom načinu evidentiranja od 1. januara 2016. godine, odnosno vođenja uviđaja saobraćajnih nezgoda sa evidentiranjem uzroka, mi danas pouzdano znamo da je tehnička neispravnost vozila uzrok 11,8% saobraćajnih nezgoda u Srbiji. U više od 1.000 nezgoda u kojima je najutuicajni faktor bio tehnička neispravnost vozila, život je izgubilo 70 lica“, rekao je Vladan Nikolić, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije na konferenciji za novinare, a prenosi zvanični sajt AMSS.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

čitulje bor

ČITULJE

Posted by - 20. novembra 2022. 0
  RASPORED SAHRANA NA NOVOM BORSKOM GROBLJU Za 4. decembar 2022. Nema zakazanih sahrana       Sadržaj sa sajta…
X