U akciji „Međugeneracijska podrška prirodi“ zasađeno 185 sadnica

185 0

Grad Bor je jedan od četiri lokalne samouprave koji učestvuje u akciji pošumljavanja, a koju realizuje PIO fond. Na šest lokacija u gradu biće zasađeno 185  sadnica japanske trešnje, crvene šljive i dekorativnog jasena.

Penzijski sistem Srbije zasnovan je na principima međugeneracijske saradnje. Cilj i zadatak nam je da jačamo vezu između onih koji rade i onih koji uživaju u plodovima svoga rada, kroz među generacijsku interakciju i to radimo upravo kroz ovakve akcije. Cilj nam je pre svega da podignemo nivo svesti o značaju ekologije, rekla je Milica Lakićević direktor republičkog fonda PIO filijale Bor.

Ove godine je pošumljeno nekoliko hektara na različitim lokacijama, a pošumljavanje će se nastaviti i naredne godine u cilju očuvanja životne sredine.

Grad Bor vrlo ozbiljno i odgovorno razmišlja i govori o ekologiji i svim izazovima koji stoje pred nama i velika je podrška koju smo dobili od PIO fonda. Ekologija nam je na prvom mestu, a mi moramo da je poboljšamo i da ostavimo našoj deci bolje ekološke uslove za život, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Akciju sadnje drveća pod nazivom „Međugeneracijska podrška prirodi“ sprovodi fond PIO u partnerstvu sa  lokalnom samoupravom i JP za stambene usluge.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X