U 2022. više novca za obrazovanje. Obećana rekonstrukcija OŠ Branko Radičević

461 0
skola branko radicevic fasada 1

foto: Ist media

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, izjavio je da će, s obzirom da je budžet grada Bora za 2022. godinu planiran na nešto više od 3,5 milijarde dinara, velika pažnja biti posvećena predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju. Najavio je da će za investicije u oblasti obrazovanja naredne godine biti izdvojeno 204 miliona dinara.

Rekonstrukcija objekata, fasada, krovova, podova, sve je to potrebno kako bi se podigao nivo i kvalitet obrazovanja. Uporedo ćemo krenuti i sa usavršavanjem samog sistema obrazovanja, što znači kupovina računarske opreme, laptopova i savremenih tabli, a razmišljamo da za narednu školsku godinu kupimo lap top računare za naše školarce, istakao je Milikić.

Najavio je da će naredne godine početi renoviranje fasade i krova na OŠ Branko Radičević, s obzirom da do sada to nije bilo moguće  jer je objekat bio u vlasništvu Ministarstva prosvete i obrazovanja o čemu je pisala Ist media.

U međuvremenu, dobijena je saglasnost tog Ministarstva da grad može da finansira potrebne radove, što je prilikom nedavne posete Boru obećao i ministar obrazovanja Branko Ružić.

Planirani su radovi i u seoskim i u gradskim školama, kao i u obdaništima, a očekuje se da će naredne godine početi izgradnja evropskog vrtića.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X