Korona

U 13 sati počeo policijski čas koji traje do ponedeljka u pet. Policija će oštro kažnjavati kršenje zabrane kretanja

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa u Srbiji, danas u 13 sati stupila je na snagu zabrana kretanja u Srbiji, koja će trajati do ponedeljka u 5 sati ujutru.

Najnovijim merama vlade za sprečavanje širenja epidemije, od juče je zabranjeno okupljanje više od dve osobe.

Vlasnicima pasa, prema novim merama, dozvoljena je šetnja svojih ljubimaca u periodu od 23 časa do jedan sat nakon ponoći.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naglasio je da će gradjani u narednim danima videti da će svako ko bude bez dozvole van kuće biti “oštro kažnjen”.

Najveći broj gradjana poštuje mere ali manji deo neodgovornih se čak junači da navodno smeju da krše policijski čas, rekao je Stefanović za televiziju Prva.
On je naveo da je policija pokušavala i bez represivnih mera da vrati ljude kućama, ali da to “neki ne razumeju” i da će zato “za svaku sekundu kršenja policijskog časa kažnjavati”.
Prema njegovim rečima, već su postavljeni policijski punktovi na ulicama i kako je naveo, od direktora policije tražio je da se to uradi na svim gradovima i opštinama da bi se još efikasnije kontrolisalo “da li su ljudi na ulici”.
“Manje je saobraćajnih nezgoda, ali ih je bilo i to sa smrtnim ishodom jer neki kada vide prazne ulice ‘divljaju’ vozeći ogromnim brzinama”, rekao je Stefanović.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X