PolitikaTema danaНекатегоризовано

Tupe makaze ministarke Mihajlović

ZAJEČAR, (IST Media) Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, doživela je ogromnu neprijatnost prilikom svečanog otvaranja nedovršenog mosta u Zaječaru. Zvižduci, pištaljke i uzvici “lopovi, lopovi”, pratili su ministarku na krnjem objektu iznad Timoka.

 

Jer, most u naselju Kotlujevac otvoren je uz koncert estradnih zvezda i avijaciju, pa ponovo zatvoren zbog nastavka radova. Njime će do daljeg moći da se kreću samo pešaci, dok je za saobraćaj još uvek zatvoren. Na otvaranju je kraj mosta još uvek bila postavljena neophodna mehanizacija (betonjerka), radnici sa šlemovima, a oplate sa bočnih strana još uvek su bile na svoji mestima kako bi se sasušio beton postavljan u poslednjem trenutku. Ministarku Mihajlović, kao i gradske čelnike, dočekali su mnogobrojni njihovi sugrađani duvajući u pištaljke i uz pogrdne povike.

 

most zajecar 4

Sa jedne strane pištaljke…

 

most zajecar 5

…sa druge aplauzi

 

Ovako neprijatna situacija trajala je sve dok se glavni akteri, među kojima je bio i Zoran Drobnjak (aktuelni direktor JP “Putevi Srbije), nisu kolima povukli sa mosta, koji je već više meseci razlog spora opozicije (ex gradonačelnika Boška Ničića) i predsednika Skupštine grada Zaječara, Saše Mirkovića.

 

most zajecar 1

Skele…

 

Prethodno je dvojac Mihajlović-Mirković na mostu presekao crvenu vrpcu. Mihajlovićeva je, doduše, imala problema sa tupim makazama, koje su donekle simbolično prikazale atmosferu koja se mesecima kuva u vezi tog objekta.

 

most zajecar 3

 

Očekivalo se, naime, da most bude završen u februaru, ali su se radovi otegli, što je izazvalo buru negodovanja žitelja Kotlujevca, jednog od najvećeg naselja u gradu u kome živi oko 10.000 stanovnika. Zbog radova su bili prisiljeni da do grada dolaze zaobilaznicom, što je umnogome otežavalo komunikaciju. To je poslužilo i opoziciji kao jedan od argument za nastavak političke borbe dvojice dojučerašnji saboraca.

 

Direktor Direkcije za izgradnju “Zaječar”, a ujedno i nadzorni organ, Dragan Avramović, rekao je da je most finansiralo JP “Putevi Srbije” i da je za njegovu izgradnju ukupno potrošeno 137,820 miliona dinara. Iako je most svečano otvoren nema sve dozvole.

 

“Novi most još uvek nema upotrebnu dozvolu, nije izvršen tehnički prijem, kao ni probni test opterećenja”, rekao je Avramović Blicu.

 

On je dodao da je za njegovu izgradnju ukupno potrošeno 137,820 miliona dinara. Iako je most svečano otvoren nema sve dozvole.

 

U obraćanju medijima, Boško Ničić je upozorio da se beton na stazama gde je trebalo da se prođe još nije ni stegao, pošto su radnici naterani da dan pre otvaranja rade i 24 sata, bez osvetljenja, kako bi bilo spremno za otvaranje.

 

Zaječarac Vujadin Milošević, ogorčen je zbog cele situacije. Rekao je za Blic da je iz gradskog budžeta plaćen koncert Marije Šerifović, Bojane Stamenov i Ane Bekute, iako plate u javnom sektoru kasne sedam meseci.

 

serifovic stamenov

Zaječarovizija 2015. (foto:TV Best)

 

Visoki gradski funkcioner i estradni menadžer Saša Mirković, sa druge strane, kaže da je ponosan, jer se grad, od kada je on predsednik Skupštine, nije zadužio “ni dinar”. On je za tešku situaciju u gradu optužio Boška Ničića i u sinoćnjem gotovo tridesetominutnom obraćanju zaječarcima putem TV Best, rekao da je nezadovoljan radom sudstva, koji ne reaguje na prijave podnete protiv Ničića.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X