Trka "Za srećno detinjstvo" 3. oktobra u Boru

645 0

BOR (Milica Živković, IST Media) Posle 12 godina pauze, u Boru se opet organizuje ulična trka pod nazivom „Trka za srećno detinjstvo“. Učesnici su đaci osnovnih škola iz Bora i iz cele Srbije, a organizatori su najavili oko 1.000 mladih maratonaca.

 

Ovakvu manifestaciju imaju samo par gradova Srbije, a od ove godine pored Beograda, Ćuprije i Požarevca i Bor obnavlja ovu tradiciju.

 

 

Specifičan datum trke – 3. oktobar – odabran je kao Dan oslobođenja Bora u II Svetskom ratu i prva akcija na Crnom vrhu koja je počela pre tačno 60 godina.

 

Prvi sa startne linije u 16 sati krenuće  u trci na 150 metara deca predškolskog uzrasta.

 

Trka se održava duž ulice Moše Pijade koja se zatvara u 15 sati, a cilj će biti postavljen u centru grada ispred platoa Doma kulture.

 

Ova ista organizacija, koja je u sastavu Atletskog kluba Bor i lokalnog povereništva Crvenog krsta, organizuje i „Crnovški maraton“ koji će u Boru biti održan po 16. put.

 

Ovaj maraton je podeljen u osam kategorija i otvoren za sve učesnike koji su zdravstveno sposobni.

 

“Trka će startovati 30. septembra kraj spomenika akcijaša na Crnom Vrhu, a cilj će biti na stadion na IV kilometru u Boru. Svi koji su do sad trčali Crnovrški Maraton bili su reprezentativci Srbije i bivše Jugoslavije, što je dokaz da je ovo kvalitetna, ali izuzetno naporna trka. Ne očekujemo mnogo prijava, jer je trka jako zahtevna i zahteva dobre pripreme“ izjavio je za IST Media Staniša Aksić, predsednik Atletskog kluba Bor i organizator maratona.

 

Pokrovitelj Crnovrškog maratona i gradske trke je Opština Bor.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X