Trka "Za srećno detinjstvo" 3. oktobra u Boru

267 0

BOR (Milica Živković, IST Media) Posle 12 godina pauze, u Boru se opet organizuje ulična trka pod nazivom „Trka za srećno detinjstvo“. Učesnici su đaci osnovnih škola iz Bora i iz cele Srbije, a organizatori su najavili oko 1.000 mladih maratonaca.

 

Ovakvu manifestaciju imaju samo par gradova Srbije, a od ove godine pored Beograda, Ćuprije i Požarevca i Bor obnavlja ovu tradiciju.

 

 

Specifičan datum trke – 3. oktobar – odabran je kao Dan oslobođenja Bora u II Svetskom ratu i prva akcija na Crnom vrhu koja je počela pre tačno 60 godina.

 

Prvi sa startne linije u 16 sati krenuće  u trci na 150 metara deca predškolskog uzrasta.

 

Trka se održava duž ulice Moše Pijade koja se zatvara u 15 sati, a cilj će biti postavljen u centru grada ispred platoa Doma kulture.

 

Ova ista organizacija, koja je u sastavu Atletskog kluba Bor i lokalnog povereništva Crvenog krsta, organizuje i „Crnovški maraton“ koji će u Boru biti održan po 16. put.

 

Ovaj maraton je podeljen u osam kategorija i otvoren za sve učesnike koji su zdravstveno sposobni.

 

“Trka će startovati 30. septembra kraj spomenika akcijaša na Crnom Vrhu, a cilj će biti na stadion na IV kilometru u Boru. Svi koji su do sad trčali Crnovrški Maraton bili su reprezentativci Srbije i bivše Jugoslavije, što je dokaz da je ovo kvalitetna, ali izuzetno naporna trka. Ne očekujemo mnogo prijava, jer je trka jako zahtevna i zahteva dobre pripreme“ izjavio je za IST Media Staniša Aksić, predsednik Atletskog kluba Bor i organizator maratona.

 

Pokrovitelj Crnovrškog maratona i gradske trke je Opština Bor.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X