Trećim rebalansom budžeta još 250 miliona dinara subvencija za Toplanu

179 0
skupstina grada Bora

 

Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su danas treći rebalans budžeta koji je u odnosu na prethodni veći za 8,41 odsto i sad iznosi 3,46 milijardi dinara.

Rebalansom je izdvojeno dodatnih 250 miliona dinara subvencija Toplani za nabavku uglja za tekuću grejnu sezonu i plaćanje dugova dobavljačima iz prethode grejne sezone, a to je obrazloženo namerom da se zadrži kvalitet i cena grejanja.

Usled poremećaja na tržištu usled energetske krize imamo poblem u nabavci uglja. Cene su povećane i limitirane, i tokom decembra i januara trebalo bi da obezbedimo po 5 do 6 hiljada tona visoko kaloričnih ugljeva. To su uvozni ugljevi iz Kazahstana, Rusije, Bosne, njihove cene su porasle zbog povećane potražnje.  Prinuđeni smo da zatražimo pomoć iz budžeta kako bi Toplana nastavila stabilno da radi, rekao je Dragan Veličkvić, v.d. direktrora JKP Toplana.

Usvojeni su i izveštaji o radu javnih i javno-komunalnih preduzeća za prvih devet meseci ove godine. Toplana je zabeležila minus od 97 miliona dinara, 3. oktobar i Bogovina po pet miliona a  Zoološki vrt 584 hiljade dinara. JKP Vodovod je poslovalo sa dobitkom od 616 hiljada dinara, a JP za stambene usluge sa 8 miliona.

Deo sredstava iz trećeg rebalansa biće iskorišćen za otkup akcija Centroistoka i sređivanje gradske pijace.

O svemu ovome odlučivaće odbornici za sedam dana na narednoj sednici Skupštine grada.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X