TREĆI SMRTNI SLUČAJ u Boru od korona virusa

270 0
korona

BOR, (IST Media) Stariji pacijent koji je u Opštoj bolnici u Boru hospitalizovan zbog zdravstvenih problema a kod koga je testiranjem utvrđeno prisustvo virusa covi19, preminuo je u toj ustanovi, rekao je za IST Media gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Ovo je treći smrtni slučaj u Boru od proglašenja pandemije.

Prema našim saznanjima, on je imao jako lošu kliničku sliku, zbog koje je bilo nemoguće prevesti ga u nišku kliniku. On je bio na respiratoru, ali svi pokuašji lekara da mu spasu život bili su uzaludni.

U međuvremenu, poslednji testovi su pokazali da je kod još dvoje pacijenata ustanovljeno prisustvo virusa covid19, dok su još dva pacijenta izlečena.

Miklić je rekao za IST Media da se dešavalo da se oboleli jave zdravstvenoj ustanovi posle višednevnih temperatura koje su pokušavali da izleče brufenima.

To je neodgovorno i prema sebi i prema svojim ukućanima, rekao nam je on.

Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan 60 osoba je pozitivno na virus covid-19.

Od početka pandemije testirane su 444 osobe, dok se čekaju rezultati za 87 osoba.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi 312 osoba.

Struka smatra da je bolest stavljena pod kontrolu, ali i da nikako nema mesta opuštanju, čak i onda kada mere budu ukinute.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Suzbijanje epidemije u ovom sličaju, obzirom na karakteristike virusa covid 19, zahteva odgovoran rad epidemiploške službe (u šta nisam siguran), efikasnu organizaciju zdravstvene službe (što je u Boru uvek bio problem), prilagođavanje sadašnjim uslovima.

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X