Transparentnost Srbija poziva građane na Antikorupcijsko savetovalište

497 0

Antikorupcijsko savetovalište (ALAC)

ALAK savetovalište će posetiti Bor i održati razgovor sa građanima 10. marta od 11 do 12.30 časova, u prostorijama Asocijacije za razvoj opštine Bor, u ulici Moše Pijade 19.

 

Ukoliko se suočavate sa korupcijom i želite da saznate koje su Vaše pravne mogućnosti, dođite!

Jedan od razloga zbog kojeg borba protiv korupcije ne daje za sada pune rezultate jeste činjenica da mnogi građani koji se sa ovom pojavom suočavaju ne poznaju dovoljno pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju u takvim slučajevima, ili pak nemaju dovoljno poverenja u rad institucija koje bi te probleme trebalo da rešavaju.

 

transparentnost

 

Glavni cilj projekta Antikorupcijskog pravnog savetovališta (ALAK) jeste da se poveća učešće građana u borbi protiv korupcije, i da se poveća kako broj prijavljenih, tako i broj rešenih slučajeva korupcije. Savetovalište, u kojem rade volonteri i sa kojima sarađuju pravni savetnici prima pozive od građana koji se osećaju kao žrtve korupcije ili koji su za koruptivno ponašanje saznali na drugi način i žele da se ono spreči ili mehanizmi korupcije razotrkiju, na besplatan broj telefona: 0800-081-081.

 

Da li znate koliko šteti korupcija?

Da li poznajete u dovoljnoj meri pravne mogućnosti koje Vam stoje na raspolaganju?

Koliko imate poverenja u rad institucija?

Prepoznajete li nameštenu javnu nabavku?

Da li i dalje iz reda u kojem čekate gledate kako drugi dobijaju usluge doktora?

Da li i dalje ne možete da dobijete dozvolu iako posedujete svu zahtevanu dokumentaciju?

Ne možete da dobijete posao iako ste u prednosti u odnosu na sve ostale na konkursu?

Da li smatrate da nemate kome da se obratite?

(Javne nabavke, zdravstvo, zapošljavanje (konkursi), obrazovanje, građevinske i upotrebne

Ako se osećate kao žrtve korupcije ili imate saznanje o koruptivnom ponašanju, a želite da se ono spreči i mehanizmi korupcije razotkriju…

 

Prijavite koruptivne javne nabavke i nezakonite dodele sredstava iz budžeta, ukažite na zloupotrebe državnih resursa, podelite sa nama ako ne možete da dobijete posao iako ste najbolji na konkursu, ako Vam nije dopušten uvid ili informacija o rezultatima konkursa, ne možete da uknjižite stan iako imate sve neophodnu dokumentaciju, ako se od Vas zahteva da platite za pregled ili mesto na čekanju kod lekara u zdravstvenoj ustanovi…

 

Transparentnost Srbija je tokom 2015. godine obavila istraživanje „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“ (LTI) i na osnovu kriterijuma transparentnosti rangirala sve opštine i gradove u Srbiji.

 

Transparentnost Srbija u okviru svog Antikorupcijskog savetovališta (ALAC) pruža pomoć građanima koji se osećaju kao žrtve korupcije ili koji su za koruptivno ponašanje saznali na drugi način i žele da se ono spreči ili mehanizmi korupcije razotrkiju.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X