Trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglica

154 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Grad Zaječar i još 60 opština i gradova u Srbiji dobiće sredstva za trajno rešavanje stambenog pitanja 2.000 izbegličkih porodica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u okviru „Regionalnog stambenog projekta“, prenosi portal Grada Zaječara.

 

Ugovore, ukupne vrednosti 47,5 miliona evra, predstavnicima lokalnih samouprava uručio je ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić. Grad Zaječar dobiće 77.000 evra za kupovinu sedam kuća za izbegličke porodice.

 

Prema podacima UNHCR-a u Srbiji ima oko 45.000 izbeglica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a za trajno rešavanje njihovog stambenog pitanja biće uloženo 300 miliona evra.

 

Uručivanju ugovora prisustvovali su šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, ambasador SAD Majkl Kirbi, ambasador Turske Mehmet Kemal Bozaj, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić predstavnici UNHCR-a, OEBS-a i Razvojne banke Saveta Evrope, a Grad Zaječar predstavljao je pomoćnik gradonačelnika Milko Todorović.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X