Trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglica

205 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Grad Zaječar i još 60 opština i gradova u Srbiji dobiće sredstva za trajno rešavanje stambenog pitanja 2.000 izbegličkih porodica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u okviru „Regionalnog stambenog projekta“, prenosi portal Grada Zaječara.

 

Ugovore, ukupne vrednosti 47,5 miliona evra, predstavnicima lokalnih samouprava uručio je ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić. Grad Zaječar dobiće 77.000 evra za kupovinu sedam kuća za izbegličke porodice.

 

Prema podacima UNHCR-a u Srbiji ima oko 45.000 izbeglica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a za trajno rešavanje njihovog stambenog pitanja biće uloženo 300 miliona evra.

 

Uručivanju ugovora prisustvovali su šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, ambasador SAD Majkl Kirbi, ambasador Turske Mehmet Kemal Bozaj, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić predstavnici UNHCR-a, OEBS-a i Razvojne banke Saveta Evrope, a Grad Zaječar predstavljao je pomoćnik gradonačelnika Milko Todorović.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X