Todorović: I u decembru dim iz stare topionice

407 0

BOR (IST Media, Milena Stanojković) Kako proces proizvodnje ne bi bio zaustavljen, dok traje zamena filtera u Fabrici sumporne kiseline, stara topionica će na nekoliko dana ponovo biti puštena u rad krajem decembra, rekao je za RTV Bor Boban Todorović, direktor Topionice i rafinacije bakra RTB Bor.

 

Naime, zbog oštećenja filtera u Fabrici sumporne kiseline koje se dogodilo u martu ove godine, kada je puštena u rad nova topionica, postrojenje stare topionice će raditi još nekoliko dana, da ne bi došlo do prekidanja procesa proizvodnje.

 

todorovic
Todorović: Radi kontinuiteta u proizvodnji, stara topionica radiće još kratko

„Gledaćemo da u drugoj polovini decembra kratko u rad pustimo staro metalurško postrojenje, dok traje prevezivanje filtera što zahteva ugradnju kompletnog elektrodnog sistema u četvrtoj zoni filtera u ovoj fabrici. To će trajati veoma kratko, pa smo isplanirali da to uradimo u drugoj polovini decembra.“ istakao je Todorović.

 

On je naglasio da nova topionica predstavlja složen sistem, koji zahteva uslovnu povezanost u funkcionisanju svih elemenata.

 

„Nova topionica nije jednostavan sistem. Veoma je teško i složeno povezati sve od prvog elementa na pripremi, do poslednjeg na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda. Nijedan element neće moći da funkcioniše ako predhodni nije u sistemu. Svu kontrolu radimo preko moćnih kompjutera, čime želimo da bilo kakav uticaj subjekta na grešku u procesu proizvodnje smanjimo na minimum.“ dodao je Todorović.

 

Da podsetimo, stara topionica prestala je sa radom 3. novembra, od kada zvanično radi samo nova topionica.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X