Todorović: I u decembru dim iz stare topionice

348 0

BOR (IST Media, Milena Stanojković) Kako proces proizvodnje ne bi bio zaustavljen, dok traje zamena filtera u Fabrici sumporne kiseline, stara topionica će na nekoliko dana ponovo biti puštena u rad krajem decembra, rekao je za RTV Bor Boban Todorović, direktor Topionice i rafinacije bakra RTB Bor.

 

Naime, zbog oštećenja filtera u Fabrici sumporne kiseline koje se dogodilo u martu ove godine, kada je puštena u rad nova topionica, postrojenje stare topionice će raditi još nekoliko dana, da ne bi došlo do prekidanja procesa proizvodnje.

 

todorovic
Todorović: Radi kontinuiteta u proizvodnji, stara topionica radiće još kratko

“Gledaćemo da u drugoj polovini decembra kratko u rad pustimo staro metalurško postrojenje, dok traje prevezivanje filtera što zahteva ugradnju kompletnog elektrodnog sistema u četvrtoj zoni filtera u ovoj fabrici. To će trajati veoma kratko, pa smo isplanirali da to uradimo u drugoj polovini decembra.” istakao je Todorović.

 

On je naglasio da nova topionica predstavlja složen sistem, koji zahteva uslovnu povezanost u funkcionisanju svih elemenata.

 

“Nova topionica nije jednostavan sistem. Veoma je teško i složeno povezati sve od prvog elementa na pripremi, do poslednjeg na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda. Nijedan element neće moći da funkcioniše ako predhodni nije u sistemu. Svu kontrolu radimo preko moćnih kompjutera, čime želimo da bilo kakav uticaj subjekta na grešku u procesu proizvodnje smanjimo na minimum.” dodao je Todorović.

 

Da podsetimo, stara topionica prestala je sa radom 3. novembra, od kada zvanično radi samo nova topionica.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X