Servisne informacije

TIMOK OZBILJNO PRETI KNJAŽEVCU. U Zaječaru proglašena VANREDNA SITUACIJA (FOTO)

ZAJEČAR, KNJAŽEVAC, (IST Media, Foto: IST Media i Radio FKMS Knjaževac) – Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, izjavio je danas da je Gradsko veće proglasilo vanrednu situaciju zbog opanosti od poplava.

Prema njegovim rečima, Timok je poplavio delovove sela Vratarnica, a nabujala reka se približava Zaječaru.

Poplavni talas Timoka iz pravca Knjaževca je visine oko dva metra, a udarni talas se očekuje oko 18 sati, rekao je Beti Boško Ničić.

I predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić, kaže da Timok preti i toj opštini.

On kaže da su u toku pripreme kako bi se sprečile poplave i da voda prodre u izvorište Sinji vir, odakle se Knjaževac snabdeva vodom.

Kako javlja lokalni radio FKMS, poplavljeni su delovi naselja „Banjica“, gde se voda probila u podrume nekih stambenih objekata odakle su ljudi evakuisani.

Ovaj radio javlja, pozivajući se na Štab za vanredne situacije, da je najkriticnija tačka most na “svrljiškom” Timoku kod Podivsa gde su ekipe i mehanizacija angažovane na terenu i trude se da otklone sav otpad i bujične nanose.

Poplavni talas preti da sruši most kod sela Avramice. Prema dobijenim fotografijama, na držećim stubovima su se već pojavile pukotine.

Na zahtev gradonaelnika Ničića iz RTB Bora su poslali buldožer koji može preko oranica da priđe nasipu, bager sa klašikom za čišćenje Prlitskog potoka i Avramićke reke, kao i pumpe za ispumpavanje prljave vode.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ziđin Majning uoči zimske sezone spreman za održavanje puteva koje koristi i lokalno stanovništvo

Ist Media

Od sinoć bez vode ulica 9. brigade. Evo kada se očekuje normalizacija

Ist Media

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za četvrtak (23. novembar)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X