PolitikaTema danaНекатегоризовано

Tenzije u Zaječaru, SNS i URS se prozivaju za izazivanje incidenta. Policija sprečila tuču

ZAJEČAR, (IST Media) Zaječarska policija, uspela je da spreči sukob aktivista Ujedinjenih regiona Srbije i Srpske napredne stranke, nakon incideta koji se sinoć dogodio prilikom lepljenja predizbornog materijala uoči vanrednih izbora u tom gradu.

 

Situacija je tokom dana pretila da izmakne kontroli, jer se stotinak Zaječaraca, pristalica URS-a, okupilo u centru grada, odakle su se uputili prema štabu SNS-a kako bi se, kako su rekli novinarima, obračunali sa “onima naprednjacima koji nisu iz Zaječara”.

 

zajeccar (foto zajecarinfo
Zbog prljave predizborne kampanje u Zaječaru, tenzije dostigle vrhunac

 

Iz štaba URS-a su optužili aktiviste SNS za fizički napad na njihove članove, koji su u gradu sinoć lepili predizborne plakate.

 

Prema podacima koje je na današnjoj konferenciji za novinare izneo bivši gradonačelnik Zaječara, i kanididat na vanrednim izborima zakazanim za 23. jun Boško Ničić, aktiviste URS-a pretukli su tokom lepljenja plakata “naprednjaci koji su došli iz Zemuna”.

 

Ničić je rekao da je incident počeo pošto su aktivisti Srpske Napredne Stranke videli svoje konkkurente iz URS-a kako u centru grada skidaju plakate svojih političkih protivnika.

 

“Došli su sa štanglama pajserima i stolicima, i pretukli naše aktiviste od kojih je jedan zadobio teškse telesne povrede. Naše ljude nisu napali Zaječarci, već aktivisti SNS koji su došli iz Zemuna“, rekao je na Ničić.

 

On je ocenio da iza ovog napada „ne stoji Aleksandar Vučić“, već njegov najljući protivkandidat za gradonačelnika Zaječara, estradni menadžer Saša Mirković.

 

„Džaba bilo kome vlast ako u toj borbi neko izgubi život“, upozorio je Ničić.

 

Iz štaba „naprednjaka“, pak, demantuju navode Boška Ničića.

 

Stefan Zankov
Stefan Zankov

Stefan Zankov (SNS) je rekao da se zapravo pre dva dana dogodio napad aktivista URS-a na njihove članove .

 

„Netačno je da su aktivisti SNS utukli ursovce, nego se desilo baš suprotno“, rekao je Zankov na konferenciji za novinare održanoj odmah nakon obraćanja Boška Ničića.

 

U štabu SNS ne negiraju da među njihovim aktivistima u Zaječaru postoje ljudi koji su došli iz drugih sredina, ali da su svi dobili “striktna uputstva da se sklanju kada vide pristalice URS-a.

 

Iz oba predizborna štaba danas stižu pozivi pristalicama na smirivanje strasti, kako bi se sprečili potencijalni incidenti.

 

Sevaju varnice i teške reči između dvojice bivših prijatelja
Sevaju varnice i teške reči između dvojice bivših prijatelja

 

Sukob Ničića i njegovog “dojučerašnjeg” vernog saradnika, nekada Boranina Saše Mirkovića, tinja već duže vreme.

 

U toj borbi Mirković ima prednost u medijskoj kampanji, budući da je vlasnik TV Best, preko koje iznosi optužbe na račun rada bivšeg gradonačelnika.

 

Kako bi se obratio Zaječarcima, Ničić je u centru grada instalirao video bim odakle upućuje pozive biračima da glasaju za njega.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Borski SSP pozvala građane da joj se obrate ukoliko im je uskraćeno pravo na olakšice koje im pripadaju

Ist Media

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X