Ostali sportoviSport

Teniserka Staša Srbulović i njen trener Slavko Đurić gosti Srbija Ziđin Koper

Piše: G. Tončev Vasilić/foto: K. Šerbula

Učešće na brojnim turnirima u inostranstvu aktuelnoj vicešampionki Evrope u kategoriji gluvih i nagluvih sportista Staši Srbulović daje šansu da se takmiči sa najboljim čujućim teniserima sveta, a svega toga, kako sama kaže, ne bi bilo bez pomoći sponzora.

Staša je želela da kompaniji Srbija Ziđin Koper lično zahvali za dosadašnju pomoć i ukazano poverenje, pošto joj je podrška veoma značila, kaže Stašina mama Ivana.

To što je šesta na svetskoj rang-listi gluvih i nagluvih teniserki, mladoj Staši Srbulović iz Zlota kod Bora obezbedilo je direktan plasman na „Australijan open“ sledeće godine u Melburnu.

Pravila su stroga, a konkurencija izuzetno jaka, ali je Staša radom i talentom koji nesumnjivo ima uspela da se za „ulaznicu“ izbori bez kvalifikacija.

Ona bi u januaru, zajedno sa Novakom Đokovićem, trebalo da otputuje u Australiju na najprestižnijii teniski turnir koji će prvi put umesto 14, trajati 15 dana.

Učešće na brojnim turnirima u inostranstvu dvadesetogodišnjoj Staši daje šansu da se takmiči i sa najboljim čujućim teniserima sveta, a svega toga, kako sama kaže, ne bi bilo bez pomoći sponzora.

Jer, pored velikog truda, rada i talenta „beli“ sport iziskuje i velike troškove.

Srbija Ziđin Koper prepoznala je još pre dve godine talenat ove mlade devojke i njen put ka uspehu podržala sa milion dinara.

U znak zahvalnosti, Staša Srbulović i njen trener Slavko Đurić odlučili su da posete kompaniju, a u goste nisu došli praznih ruku – poneli su majice i plaketu.

 

Staša se nedavno vratila sa Svetskog prvenstva u Grčkoj, gde ju je u četvrtfinalu pobedila Japanka Miagava Yuria.

Prošle godine je na Olimpijskim igrama u Brazilu Staša bila peta, a na prvom „Autralijan openu“ za gluve i nagluve je početkom ove godine zauzela sedmo mesto.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Kuglaški klub Bakar Bor poziva zainteresovane da se prijave na Novogodišnji turnir

Ist Media

Fantastična igra rukometašica za osvajanje kupa

Đorđe Živković

Borske rukometašice polusezonu završile na čelu tabele. U utorak igraju finale kupa

Đorđe Živković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X