DruštvoНекатегоризовано

Tekijanka: Nismo tražili ukidanje pešačke zone. Podržavamo šetalište

BOR, (IST Media) Tgovinsko preduzeće Tekijanka iz Kladova, negiralo je danas da je od lokalne samouprave u Boru tražilo ukidanje pešačke zone u ulici Kralja Petra, već da je interes te firme da ta ulica bude šetalište kao i ranijih godina.

 

Ovo preduzeće je reagovalo povodom našeg jučerašnjeg teksta „Da li je zbog Tekijanke IV MZ bez pešačke zone? Građani pokrenuli peticiju“ u kome smo se dotakli aktuelne teme, a to je odluka opštine Bor da ove godine ulica ne bude zatvorena za saobraćaj.

 

U saopštenju koje je Tekijanka dostavila IST Media, navodi se da to preduzeće „nikako nije moglo da donese bilo kakvu odluku suprotno interesima građana IV MZ, jer na prvom mestu, Tekijanka je objekat napravila takvim kakav jeste upravo za potrebe stanovnika IV MZ“.

 

tekijanka_featOvo konkretno znači da Tekijanka nije uputila nikakav zahtev lokalnoj samoupravi niti bilo kom drugom javnom preduzeću opštine Bor kojim se traži ukidanje pešačke zone. Naprotiv, Tekijanki je u interesu da ulica ispod Nove tržnice bude pešačka zona kakva je to bila svih ovih nekoliko godina unazad i jako nam je žao što je slučajem ili namerom stavljena u pogrešan kontekst“, saopštava Tekijanka.

 

Ovo preduzeće podseća da je na mestu sadašnjeg parkinga trebalo da se sagradi super market Tekijanke, ali da je na nagovor tadašnjeg predsednika opštine, Tekijanka „ušla u pregovore oko kupovine objekta Nove tržnice, iako je taj poslovni poduhvat bio prilično nepovoljniji za Tekijanku, jer je jer je vrednost investicije skoro duplirana“.

 

Jedan od najvažnijih razloga ovakve odluke da se započne ovaj projekat je upravo to što Tekijanka jeste, domaća porodična firma i koja nekada svoje odluke ne donosi vođena čisto ekonomskim interesima već srcem i emocijama. Tekijanka je takvu odluku donela jer nije želela da deca IV MZ odrastaju u okruženju u kome se okupljaju sumnjiva lica i lica nemoralnih vrednosti, a čiji su svedoci svakodnevno, a posebno tokom noći bili stanovnici okolnih zgrada“ navedeno je u saopštenju Tekijanke.

 

Da podsetimo, povod za naš tekst je nerazumljiva i neobjašnjiva odluka opštinskog rukovodstva da posle nekoliko godina ne otvori pešačku zonu u ulici Kralja Petra u Boru i pored toga što je poznato da je tokom leta to deo grada u kome je skoncentrisan veliki broj dece.

 

O tome da je to urađeno po sugestijama ili zahtevima Tekijanke, potvrdili su nam izvori iz opštinske uprave. Sumnje smo dobili i od borske opozicije, privatnika u ulici Kralja Petra ali i u svakodnevnim razgovorima sa građanima tog naselja. Nažalost, IST Media je i pored pokušaja da dobije informaciju od direktorice Direkcije za izgradnju Bora Verice Aničić o razlozima da se ulica Kralja Petra ove godine ne zatvori, kao i nekoliko puta do sada u tom preduzeću, ostala uskraćena odgovora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X