Svi digli ruke od “Zlatne svadbe”

558 0

BOR (IST Media, I.M.) Održavanje ovogodišnje manifestacije „Zlatna svadba“, koja se u Boru tradicionalno organizovala deceniju i po, neizvesno je. Manifestacija se svake godine održavala u oktobru, mesecu starih lica, u organizaciji Gerontološkog društva i Centra za socijalni rad, a pod pokroviteljstvom opštine Bor.

 

Iz Centra za socijalni rad uputili su nas da odgovor na pitanje hoće li ove godine biti „Zlatne svadbe“ potražimo od lokalne samouprave, gde su nas uputili na članicu opštinskog veća zaduženu za socijalnu politiku, Maju Bakoč, koja nije odgovorila na naše pozive i poruku u vezi sa održavanjem manifestacije.

 

zlatna-svadba
Prijem koji je 2015. godine organizovan u Opštini za bračne parove povodom “Zlatne svadbe”

 

Kako prenosi RTV Bor, želja organizatora postoji, a problem predstavlja nedostatak finansija, odnosno  to što ove godine nije raspisan konkurs opštine Bor za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa, pa samim tim nema ni para za pripremu i održavanje ove manifestacije.

 

Predsednik Udruženja borskih penzionera, Čedomir Radosavljević kaže da ova organizacija nikada nije učestvovala u organizaicji ove organizacije, a bez odgovora je i borsko Gerontološko društvo.

 

Ove godine bi pola veka braka zajedno trebalo da proslave bračni parovi venčani 1966. godine.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X