Svetski stručnjaci na Međunarodnoj konferenciji na Borskom jezeru

394 0

BOR (IST Media) U hotelu “Jezero” na Borskom jezeru, u sredu, 1. oktobra počeće 46. Međunarodna oktobarska konferencija rudara i metalurga ( 46th International October Conference on Mining and Metallurgy ).

 

 

Četvorodnevna Međunarodna oktobarska konferencija rudara i metalurga(46th International October Conference on Mining and Metallurgy, http: //www.ioc.tf.bor.ac.rs), okupiće domaće i svetske eminentne naučne radnike i predstavnike javnog i privatnog sektora iz oblasti geologije, rudarstva, metalurgije, tehnologije, nauke o materijalima, zaštite životne sredine i povezanih srodnih oblasti.

 

ioc 2014

 

U četvrtak, 2. oktobra, biće izložena tri plenarna predavanja svetski priznatih akademaca iz oblasti rudarstva, metalurgije i nauke o materijalima i to prof. dr Jakoba Likara sa Fakulteta za prirodne nauke i inženjerstvo Univerziteta u Ljubljani (Slovenija), prof. dr Fathi Habashi-a, sa Fakulteta za rudarstvo, metalurgiju i inženjerstvo materijala Univerziteta Laval (Kanada) i prof. dr Vladimira Krstića sa Fakulteta za mašinstvo i inženjerstvo materijala na Kraljičinom Univerzitetu (Kanada), kao i 8 sekcijskih predavanja.

 

Biće prezentovana i 162 naučna rada autora iz 23 zemlje (Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kanada, Hrvatska, Češka, Francuska, Nemačka, Grčka, Iran, Irak, Italija, Libija, Crna Gora, Poljska, Kazahstan, Makedonija, Srbija, Rumunija, Rusija, Slovačka i Slovenija).U okviru konferencije biće realizovana,za učesnike skupa, poseta pojedinim pogonima RTB Bor.

 

Ovogodišnju konferenciju organizuje Tehnički fakultet u Boru Univerziteta u Beogradu u saradnji sa suorganizatoromInstitutom za rudarstvo i metalurgiju u Boru, auz pomoć generalnog sponzora (Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije), donatora (Netzsch-a, Rakite Exploration, Rio Save Exploration), izlagača (3M-a), prijatelja konferencije (RTB-a Bor, TIR-a Bor, RBB-a Bor, Pometon-a, Zlatare Magdalena Požarevac, Opšine Bor, Doncafe, Martenzita, Narodnog muzeja Zaječar, Zaječarske pivare i podruma Ilić Rečka) i uz medijsku podršku (Radio televizije Bor, Media Centra Bor, IstMedie i Sezam televizije).

 

“Cilj konferencije je postizanje visoke internacionalizacijekroz okupljanje autora i izlagača iz različitih delova sveta, kao i ostvarenje intenzivnije veze između akademske zajednice, privrednih subjekata i lokalne samouprave. U okviru konferencije 03. oktobrabiće održana i Prva međunarodna studentska konferencija o rudarstvu, metalurgiji, hemijskom inženjerstvu, nauke o materijalima i srodnim oblastima (1st International Student Conference on Mining, Metallurgy, Chemical Engineering, Material Science and Related Fields) na kojoj će biti predstavljeno 22 rada studenata osnovnih i master studija”, saopštio je organizator.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Pingback: Svetski stručnjaci na Međunarodnoj konferenciji na Borskom jezeru | Vest dana

Leave a comment

Your email address will not be published.

X