Svetski dan ljubaznosti: Kada ste poslednji put nekome rekli hvala?

450 0

SRBIJA (IST Media) ”Hvala”, “Izvolite”, “Dobar dan” ili “Doviđenja” – neki su od izraza kojima drugima, uz osmeh i ljubaznost možete da popravite raspoloženje. Danas se širom sveta obeležava Dan ljubaznosti, međutim u Srbiji nema posebnih akcija, kojima bi se, makar danas srenula pažnja na neophodnost lepih manira i tolerancije u komunikaciji sa drugima.

 

Svetski dan ljubaznosti obeležava se od 1998. godine, kada je na inicijativu Svetskog pokreta za ljubaznost, u Tokiju održana konferencija o ljubaznosti i doneta posebna deklaracija koja govori o toleranciji i prihvatanju različitosti.

 

smajlici

 

Ovaj dan posebno se obeležava u Kanadi, Japanu, Australiji, Nigeriji i Saudijskoj Arabiji, a poslednjih nekoliko godina sve veću popularnost stiče i u Indiji, Italiji, Singapuru i Velikoj Britaniji.

 

Iako u Srbiji nema posebnih akcija kojima se obeležava ovaj dan, svaki pojedinačni čin, nije manje vredan. Stoga, zaboravite na ljutnju, pridržite vrata strancu, udelite komšinici kompliment u liftu, ili prepustite partneru kontrolu nad daljinskim upravljačem. Kako god da odlučite da proslavite ovaj dan, zapamtite da je jedna od najboljih stvari ta da ljubaznost ne košta ništa.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X