Svetski dan ljubaznosti: Kada ste poslednji put nekome rekli hvala?

325 0

SRBIJA (IST Media) ”Hvala”, “Izvolite”, “Dobar dan” ili “Doviđenja” – neki su od izraza kojima drugima, uz osmeh i ljubaznost možete da popravite raspoloženje. Danas se širom sveta obeležava Dan ljubaznosti, međutim u Srbiji nema posebnih akcija, kojima bi se, makar danas srenula pažnja na neophodnost lepih manira i tolerancije u komunikaciji sa drugima.

 

Svetski dan ljubaznosti obeležava se od 1998. godine, kada je na inicijativu Svetskog pokreta za ljubaznost, u Tokiju održana konferencija o ljubaznosti i doneta posebna deklaracija koja govori o toleranciji i prihvatanju različitosti.

 

smajlici

 

Ovaj dan posebno se obeležava u Kanadi, Japanu, Australiji, Nigeriji i Saudijskoj Arabiji, a poslednjih nekoliko godina sve veću popularnost stiče i u Indiji, Italiji, Singapuru i Velikoj Britaniji.

 

Iako u Srbiji nema posebnih akcija kojima se obeležava ovaj dan, svaki pojedinačni čin, nije manje vredan. Stoga, zaboravite na ljutnju, pridržite vrata strancu, udelite komšinici kompliment u liftu, ili prepustite partneru kontrolu nad daljinskim upravljačem. Kako god da odlučite da proslavite ovaj dan, zapamtite da je jedna od najboljih stvari ta da ljubaznost ne košta ništa.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

19.02.2013. u bioskopu Zvezda predstava “Barikada”

Piše - 15. January 2013. 0
Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor” organizuje 19. februara u sali bioskopa ‚‚Zvezda“ u 20 sati predstavu  ex indexovaca – ‚‚Barikada‚‚   Cena ulaznice  400,00 dinara Informacije na telefon: …

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X