Suočen sa bezobraznom odlukom ministarstva kulture, ovogodišnji Nišville menja program

321 0

 Kompromitujući ministar kulture iz SNS uništio Nišville. Otkazani koncerti Mecy Gray & David Muray, Blues Brothers band i promocija albuma Dr House

 

S obzirom da Ministarstvo kulture Srbije nije prihvatilo projekat Nišvilla i odobrilo tražena sredstva, festival je pored „Svite o tolernaciji i slobodi“ u izvođenju Internacionanog Maximus Big Banda i hora, tokom vikenda otkazao i nastupe Kvarteta David-a Muray-a sa pevačicom Macy Gray, planiran za 15. avgust, kao i Blues Brothers Banda, planiran za 18. avgust.

 

Takođe obustavljeni su i pregovori sa menadžmentom slavnog glumca i muzičara Hugh Lauri-a (poznatog po naslovnoj ulozi u seriji Dr. House), iako je on želeo da na Nišvillu promoviše svoj novi album, i pristao da za trećinu smanji svoj uobičajeni honorar.

 

Ova odluka Ministarstva nije direktno uticala na otkazivanje nastupa Joe Cockera, već festival u nedotatku generalnog sponzora nije mogao da u martu uplati nikakav avans, pa je termin planiran za Nišville (16. avgust) preuzeo Monte Karlo.

 

Da li kapije tvrđave u Nišu biti prikladnije za Cecu i Acu Lukasa?
Da li kapije tvrđave u Nišu biti prikladnije za Cecu i Acu Lukasa?

 

Natupi svih izvođača čije učešće do sada već najavljeno medijima i na sajtu Nišvilla – ne dovode se u pitanje! Organizacioni tim festivala trenutno traži bendove koji bi mogli da popune mesta u programu – što je sada, kada je većina poznatijih izvođača već zaključilo raspored koncerata do kraja jeseni – veoma teško!

 

Nišville će u narednih par nedelja pokušati da pronađe modus kako da zadrži prepoznatljiv umetnički koncept festivala uz obilje besplatnih programa i naravno, uz besplatne džez radionice za mlade muzičare iz cele Srbije.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X