Suočen sa bezobraznom odlukom ministarstva kulture, ovogodišnji Nišville menja program

345 0

 Kompromitujući ministar kulture iz SNS uništio Nišville. Otkazani koncerti Mecy Gray & David Muray, Blues Brothers band i promocija albuma Dr House

 

S obzirom da Ministarstvo kulture Srbije nije prihvatilo projekat Nišvilla i odobrilo tražena sredstva, festival je pored „Svite o tolernaciji i slobodi“ u izvođenju Internacionanog Maximus Big Banda i hora, tokom vikenda otkazao i nastupe Kvarteta David-a Muray-a sa pevačicom Macy Gray, planiran za 15. avgust, kao i Blues Brothers Banda, planiran za 18. avgust.

 

Takođe obustavljeni su i pregovori sa menadžmentom slavnog glumca i muzičara Hugh Lauri-a (poznatog po naslovnoj ulozi u seriji Dr. House), iako je on želeo da na Nišvillu promoviše svoj novi album, i pristao da za trećinu smanji svoj uobičajeni honorar.

 

Ova odluka Ministarstva nije direktno uticala na otkazivanje nastupa Joe Cockera, već festival u nedotatku generalnog sponzora nije mogao da u martu uplati nikakav avans, pa je termin planiran za Nišville (16. avgust) preuzeo Monte Karlo.

 

Da li kapije tvrđave u Nišu biti prikladnije za Cecu i Acu Lukasa?
Da li kapije tvrđave u Nišu biti prikladnije za Cecu i Acu Lukasa?

 

Natupi svih izvođača čije učešće do sada već najavljeno medijima i na sajtu Nišvilla – ne dovode se u pitanje! Organizacioni tim festivala trenutno traži bendove koji bi mogli da popune mesta u programu – što je sada, kada je većina poznatijih izvođača već zaključilo raspored koncerata do kraja jeseni – veoma teško!

 

Nišville će u narednih par nedelja pokušati da pronađe modus kako da zadrži prepoznatljiv umetnički koncept festivala uz obilje besplatnih programa i naravno, uz besplatne džez radionice za mlade muzičare iz cele Srbije.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X