Društvo

Sufinansiranje medija u Boru – 3,8 miliona dinara iz budžeta odlazi u druge gradove

BOR, (IST Media) Od 5,9 miliona dinara koliko je izdvojeno sa sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa grada Bora u 2019. godini, skoro 60 procenta biće usmereno ka medijima van Bora, od kojih je vidvljivost nekih medija na teritoriji grada vrlo sužena, jer se program ne emituje preko svih operatera.

Komisija u sastavu Slobodan Radičević (Kruševac) iz Udruženja novinara Srbije, Miodrag Miljković iz Društva novinara Niša i Miljan Vitomirović (Zaječar) – medijski stručnjak, odlučili su da čak 3,8 miliona dinara dodele medijima iz Negotina, Kladova, Majdanpeka, Zaječara i Niša, dok će borskim medijima koji dnevno izveštavaju o svim događajima važni za informisanje Borana dobiti ukupno 2,15 miliona.

Komisija je odlučila da podrži TV Istok iz Salaša za projekat „Zdrav život“ sa 450.000 dinara, TV Kladovo je dobila 400.000 za „Borsku razglednicu“, a Moto boem trans iz Negotina (nema svoj sajt, osim kada je reč o prevozu putnika) inkasiraće – 700.000 dinara, za projekat „Bor u kadru“.

TV Majdanpek (T1 ili Za Media) dobila je 650.000 za projekat „Život žena u borskim selima“, Balkan Media Press iz Beograda 400.000, Radio Magnum iz Zaječara preko internet portala sa projektom „Bor u fokusu“ dobio je 350.000 dinara, dok će dnevni list „Kurir“ iz budžeta Borana dobiti 400.000 dinara.

Novac je podeljen i firmi „Helloanimation“ iz Niša, koja će za 250.000 dinara informisati Borane o ekologiji, a Biznis Centar Zaječar, (koji nema svoj sajt) preko produkcije TV Istok Salaš, emitovaće medijske sadržaje za inos od 200.000 dinara po projektu „Drumašulje“.

Što se borskih medija tiče, Klik radio dobio je 250.000 dinara za projekat „Grad Bor i socijalna politika“, koliko i nedeljnik „Timočke“ za projekat „PP zaštita – nebriga koja tinja“.

Istok press je za projekat „Zaustavimo dijabetes“ dobio 200.000 dinara a Medija centar Bor 400.000 dinara za projekat Agro-info – Sezona 2. Solaris Mediji pripalo 150.000 dinara za projekat „Sto godina fudbalskog kluba Bor i kako dalje“, koliko i sajtu Brate.rs za projekat „Sigurne staze – sigurno detinjstvo“.

I Sajtu Timočkih je za projekat „Natalitet – alarm za budućnost Bora“ pripalo je svega 150.000 dinara, koliko je pripalo i Agenciji RIS Medija iz Bora za projekat „Znanje naše nasušno“.

Veb tim Bor030 je za projekat „Život mladih u Boru – za ostanak i opstanak“, iz budžeta grada dobio 450.000 dinara.

Kada je reč o javnom interesu i analizom obrazloženja komisije, zaključuje se da će se o turizmu najbolje izveštavati iz medija u Kladovu, Negotinu i putem Kurira, o tradiciji i kulturi iz Beograda, a o ekologiji iz Niša.

Kompletan uvid u rešenje koje je potpisala načelnica gradske uprave Bora Ljubinka Jelić, možete skinuti OVDE.

Inače, ovogodišnja komisija je identična kao i prthodne godine, a odluku o tome donela je načelnica gradske uprave.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X