Štrajk u Vodovodu. Traže smenu direktora izabranog mimo zakona

868 0

 

BOR, (IST Media)  Članovi sindikata „Nezavisnost“ i zaposleni u JKP Vodovod – BOR, zatražili su od poslovodstva isplatu zarada i jubilarnih nagrada i prestanak zlostavaljanja zaposlenih, a od osnivača smenu direktora Saše Mladenovića, saopštila je ova sindikalna organizacija.

 

Štrajkači traže smenu direktora (Foto: UGS Nezavisnost)

Na jučerašnjem štrajku upozorenja u krugu firme, predstavnici “Nezavisnosti” su ocenili da nedavno postavljeni direktor Saša Mladenović “krajnje neodgovornim i samovoljnim postupcima preduzeće uvodi u ogromne finasijske probleme i time ugrožava perspektivu samog preduzeća i socijalno ekonomski položaj zaposlenih”.

Sindikat podseća da su u više navarata zahtevali od direktora da primenjuje opšta akta poslodavca, poštuje zakonske propise, da u dijalogu sa predstavnicima zaposlenih iznađe rešenje za probleme u samom preduzeću, ali da odgovora nije bilo.

Sindikat Nezavisnost upozorava da Mladenović ne ispunjava zakonske uslove za obavljanje funkcije direktora.

Podsećamo da je to konstatovala i Komisija za izbor direktora, koja je odbacila njegovu prijavu jer, kako je navedeno, Mladenović nije dostavio dokaz da poseduje radno iskustvo na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća ni dokaz da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova.

U Sindikatu kažu da je od dolaska novog direktora Vodovodu blokiran račun za stari dug od 255 miliona dinara za utrošenu električnu energiju, koji je prethodni direktor po reprogramu izmirivao u kontiunitetu. Poslednja blokada Vodovoda je bila 2012. godine.

Sindikat je najavio da neće odustati od svojih zahteva.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X