Stanari zgrade u čačanskim soliterima u strahu od rušenje fasade

1223 0

 

Stanari zgrade broj 10 u ulici Albanske spomenice u stalnom su strahu od rušenja fasade zgrade. U neposrednoj blizini nalazi se park za decu, kao i osnovna škola, što kako kažu dodatno povećava njihovu zabrinutost.

Obraćali su se stanari Javnom preduzeću za stambene usluge “Bor”, gde je komisija, nakon izlaska na teren, zaključila da ovaj problem može predstavljati ozbiljnu opasnost za stanare i prolaznike.

 

Zabrinuti stanari
Zabrinuti stanari

Na računu zgrade ima oko 45.000 dinara, što nije dovoljno za ovakvu investiciju, kaže Jurica Ljikić, predsednik skupštine stanara.

 

resize-of-soliter_fasada
Jadna fasada nije jedina u Boru

Primetili smo u poslednjih nekoliko meseci da je počela fasada da popušta, a vidi se na zgradi da je počela da tone, ispucail su spoljni zidovi i počeli su da otpadaju komadi fasade. Obratili smo se JP za stambene usluge koje je sačinilo zapsinik. Kako zgrada na računu nema dovoljno novca za ovu investiciju obratiili smo se Opštini, tražili smo pomoć, bilo kredit, bilo neku drugu vrstu pomoći, međutim nismo dobili odgovor, kaže Ljikić.

Da je to problem sa kojim se svakodnevno suočavaju potvrđuje i Vera Videnović, stanarka sa drugog sprata, na čiju je terasu, sa sprata iznad otpalo parče fasade.

To se dogodilo uveče, tako da sva sreća da nikog nije bilo da ga povredi, kaže Vera.

Direktor JP za stambene usluge “Bor”, Goran Petrović, rekao je da su povodom ovog problema obavljeni razgovori sa predsednikom opštine Bor, kako bi se rešio problem stanara “čačanskih solitera”.

Jurica Ljikić, predsednik skupštine stanara napominje da je reč o investiciji koja bi iznosila oko 20 evra po metru kvadratnom, a s obzirom na to da je reč o velikoj zgradi, bez 30-40 hiljada evra, svi radovi ne bi mogli biti obavljeni.

Stanje fasada slično je i u drugim delovima grada. Na isti problem ukazali su i stanari zgrade broj 103 u IV Mesnoj zajednici, gde delovi maltera prete da se svakog časa sruče sa visokih spratova na trotoar kojim svakodnevno prolaze pešaci.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X