Stanari Samačkog smeštaja traže način da naplate štetu zbog tuđe greške. Spremaju se tužbe

174 0
Samacki smestaj Bor

 

Veliki broj stanara koji žive u dve sedmospratnice Samačkog smeštaja u Boru, imaće velikih problema da naplate štetu koja je nastala tokom pokušaja krađe neobezbeđenog električnog kabla „Elektrodistribucije“. Tada je došlo do prenapona, zbog čega su mnogima pregoreli električni uređaji.

Iako još uvek nema preciznih podataka koliko je domaćinstava oštećeno i koliko je prijava dostavljeno „Elektrodistribuciji“, Ist media saznaje da ih je najmanje sedamdeset.

Prilikom pokušaja krađe kable tokom noći početkom juna, mnogima su izgoreli kompjuteri, TV aparati, veš mašine i druga tehnika, a ogromnu štetu pretrpela je i uprava Samačkog smeštaja kojima su izgoreli svi kompjuteri i nadzorne kamere. Osoba koja je pokušala da ukrade kabl, navodno je zadobila opekotine i nalazi se u Opštoj bolnici u Boru, ali iz policije još nema zvanične informacije.

Kako bi nadoknadili štetu, stanarima je savetovano da nastale kvarove prijave „Elektrodistribuciji“ a potom i osiguravajućoj kući „Dunav“.

Iako nam je rečeno da su u toku razgovori poslovodstva te dve firme o nadoknadi štete, u „Dunavu“ saznajemo da ta osiguravajuća kuća sa EPS-om nema ugovor o isplati štete koju pričine treća lica.

I dok se natezanja nastavljaju, kako bi ostvarili svoja prava, stanari planiraju da pravdu potraže i sudskim putem.

Pitanja u vezi nadoknade štete postavili smo i Elektrodistribuciji, pa očekujemo odgovor.

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X