Šta je zajedničko stolovima za snuker i putevima u Boru? Puni su rupa!

466 0

Piše, Saša Trifunović

 

BOR, (IST Media) Predstojeće Evropsko prvenstvo u snukeru u hotelu “Jezero” na Borskom jezeru ima sve uslove da turističke potencijale Bora predstavi u najboljem svetlu, ali će goste iz 30 zemalja Evrope, na samom ulazu u našu opštinu sačekati rupe na centralnim saobraćajnicama, odroni duž puta Bor – Borsko jezero i asfalt koji zbog zakrpa podseća na svečano odelo sir Olivera iz njujorške cvećare grupe TNT.

 

rupa 3

 

Duž centralne gradske ulice Moše Pijade, vozačima je često nemoguće izbeći udarne rupe, a put ka Borskom jezeru je posut kamenjem koje se survalo sa žicom nezaštićenih stena kraj asfalta.

 

 

Iako je još polovinom januara bilo izvesno da će Bor biti domaćin evropskim snuker takmičarima (sportistima koji upražnjavaju “gospodski” sport), iz neobjašnjivih razloga odugovlačilo se sa sređivanjem asfalta. Izgovor da asfaltna baza u Zaječaru još nije počela da radi je u najmanju ruku neozbiljna, jer se širom Srbije u najveće obavljaju asfaltiranja. Ako je problem bio tender, i takve stvari se pregovorima dovode u red. A da se u drugim opštinama Srbije nije čekao kraj marta, može se videti iz dva naredna primera.

 

primer 1

 

primer 2

 

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Bora Nebojše Janoševića, asfaltiranje udarnih “kratera” na boskim saobraćajnicama će početi tek naredne nedelje, dakle, nedelju dana pred odlazak evropskih emisara, onih koji bi trebalo da letovanje na našem Borskom jezeru preporuče u svojim državama.

 

Očigledno je da je trud organizatora, i zalaganje i napori menadžmenta hotela “Jezero” da kod turista ostave povoljan utisak, prilično uzaludan, jer se ovakve stvari ne praštaju kod onih koji hoće da odmor provedu bez neprijatnosti koje za sobom ostavlja nebezbedna saobraćajnica. Samim tim i prezentacija na nedavnom Sajmu turizma u Beogradu je na ovaj način obesmišljena i to na samom startu letnje sezone. U to će svoje čitaoce uveriti novinari iz srpskih ali i stranih medija, koji su se povodom Snooker Championshipa zaputili ka Boru.

 

A iz prakse je poznato da onaj ko jednom namiriše nemar, zaboravlja gde je odseo ili ga pamti po lošem iskustvu.

 

Pored “gradskih rupa”, već danima su na deonici puta Bor – Borsko jezero, nedaleko od Brestovačke banje, uočljivi ozbiljni odroni koji bi za vozače i bezbednost u saobraćaju mogli da imaju nesagledive posledice. U ovom slučaju, država je dužna da vlasnicima automobila objasni gde odlazi njihov novac koji za potrebe bezbednosti izdvajaju prilikom registrovanja svojih vozila.

 

odron
Nedavni odron na putu ka Borskom jezeru (foto: Bor030)

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Pitajte Dragana Zikica zasto njegov direktor ne raspisuje tendere. Bruka za grad i opstinu. Kocnicar 20 godina samo zato sto ne moze da se ugradi…

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X