SSP: Vlast mora da počne da uvažava predloge opozicije

213 0

 

Irena Živković, predsednik GO Stranke slobode i pravde je na konferenciji za novinare naglasila da će na narednoj sednici Skupštine grada tražiti obrazloženje, kao odbornik, zašto nijedan predlog za rebalans budžeta, koji je uputila njena stranka, nije prihvaćen.

Predlozi koje smo imali tiču se opšteg interesa grada Bora, a to je manjak lekara u službi hitne pomoći. Jednu ekipu čine lekar i medicinska sestra što na godišnjem nivou iznosi oko tri miliona dinara. Gradonačelnik se ovih dana hvalio time koliko ulažemo u sredstva za rad Doma zdravlja i bolnice i to je u redu i treba pohvaliti. Ali ukoliko nemamo one koji će rukovati tim sredstvima i instrumentima,svakako da ne možemo ništa ni uraditi“, rekla je Irena Živković.

Stranka slobode i pravde je za rebalans budžeta predložila da gradski prevoz i udžbenici za učenike srednjih škola budu besplatni, kao i užina za đake do četvrtog razreda osnovne škole.

Budžet grada je 5 milijardi i ovo je prilika da Gradska vlast uloži u ljude i pomogne svojim sugrađanima, naglasila je Irena Živković i dodala:

Time što je prihvatila samo svoje predloge, a to su Memorijalni centar u znak sećanja na žrtve holokausta, projektna dokumentacija za sređivanje platoa Doma kulture, akva park, novi fudbalski teren u naselju Metalurg, sve je to prioritet i sve je to stavljeno ispred đaka, ispred lekara.

Ona je pozvala borsku opoziciju da na sednici Skupštine grada koja je zakazana za petak, 1. jul, insistira da se prestane sa praksom da samo vlast može da odlučuje i da počnu da se uvažavaju i predlozi opozicije.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X