Politika

SSP: Uoči Skupštine grada Savet za zaštitu životne sredine bez dnevnog reda

 

Predsednica Gradskog odbora (SSP) i odbornik u Skupštini grada Bora Irena Živković, obavestila je da na sednici Saveta za zaštitu životne sredine, čiji je ona predsednik, nije usvojen dnevni red, iako je Savet samo savetodavno telo koje je trebalo da diskutuje po tačkama koje će se naći na Dnevnom redu predstojeće Skupštine grada.

Savet je trebalo da raspravlja o predlogu Odluka o izradi Programa zaštite životne sredine grada Bora za period 2022 -2031. i izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom gtada Bora za period od 2022.-2031. godine.

Činjenica da ni u Savetu, u kom vladajuća struktura ima većinu, njihove odluke nemaju apsolutnu podršku, dokazuje da trenutna vlast nema legitimitet za odluke koje donosi jer je stabilnu većinu formirala na leđima preletača, odnosno odnornika koji su se predstavljali kao opozicija u toku izborne kampanje, a nakon izbora ušli u vlast, navela je Živković.

Kaže da SSP ne podržava ove dve tačke dnevnog reda Skupštine zbog nedovoljne transparentnosti projekata i nedovoljne konsultacije ljudi iz struke što “upućuje na mogućnost malverzacija i korupcije”.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Opozicija Bora: Gradonačelnik zloupotrebljava funkciju u izbornoj kampanji

Ist Media

Vesić obećao rekonstrukciju puta koje je JP “Putevi Srbije” obećalo pre tri godine

Ist Media

[VIDEO] Dimnim bombama i transparentima, opozicija blokirala rad sednice SO Majdanpek

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X