SSP: Kazne sa protesta su ciljano targetriranje, zastrašivanje i uznemiravanje građana

137 0

 

Povodom novčanih kazni koje stižu pojedinim učesnicima ekoloških protesta, Irena Živković, predsednica GO Stranke slobode i pravde (SSP) kaže da je to ciljano targetiranje, zastaršivanje i uznemiravanje građana.

I sama sam dobila dve prekršajne kazne. Na prvoj, iako nisam bila legitimisana na protestu, kao dokazni materijal navode da je forenzički tehničar ustanovio moje prisustvo na protestu, a na drugoj, da je moje prisustvo ustanovljeno neposrednim osmatranjem službenih lica, ističe Irena Živković.

Na protestima su primećeni pripadnici policije u civilu koji nisu reagovali kada je došlo do fizičkog kontakta između automobila koji su hteli da probiju blokadu i učesnika protesta, dodala je Irena Živković.

Građanima Bora, Policijskoj upravi i Gradskoj upravi poručila je da treba da znaju da se Bor odvojio u svojim zahtevima u odnosu na ostale gradove u Srbiji.

Prvi zahtev je bio da državne institucije rade svoj posao, drugi se odnosi na smanjenje zagađenja u gradu i treći, da se meštanima Krivelja i Oštrelja kaže istina o preseljenju.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X