SSP: Gradski čelnici sami sebi dali solidarnu pomoć

93 0
Stranka slobode i pravde

 

Jedna od prvih odluka vladajuće većine u gradskoj Skupštini, koja je doneta po njenom konstituisanju, bila je da gradski čelnici sami sebi daju soludarnu pomoć. Ovom prilikom su zamenik gradonačelnika, četiri člana gradskog veća i četiti pomoćnika gradonačelnika  dobili solidarnu pomoć u vrednosti od 65 710 dinara, rekla je na konferenciji za novinare predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Irina Živković.

Oni imaju pravo na to, ali su ipak postavljeni na ove funkcije da bi brinuli o boljitku građana, te je bolje da, ukoliko smatraju da su malo plaćeni za svoj rad, daju ostavke i  bave se nekim drugim poslom. Sramno je to što se gradski čelnici poistovećuju sa ljudima koji rade za minimalac i što su svi naši predlozi da se rasterete kućni budžeti Borana preko besplatnih udžbenika, besplatnog prevoza za srednjoškolce, besplatnog obroka u školi za osnovce odbijeni, rekla je ona.

Ist media imala je uvid u rešenje o obezbeđivanju isplate solidarne pomoći  u kome se obrazlaže da je kolektivnim ugovorom kod poslodavca grada Bora poslodavac dužan da planira i zaposlenima isplati i solidarnu pomoć radi poboljšanja materijalnog i socijalnog položaja.

Podsetila je i da je jedna od prvih odluka koja je doneta nakon što je Bor dobio status grada, bila odluka da sami sebi povećaju plate. Gradonečelnikova plata tada je povećana sa 79.000 na 95.000, dinara zamenika gradonačelnika sa 76.300 na 88.600, a članovima Veća sa 38.000 na 66.000, podsetila je Irena Živković.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X