SSP: Bor napuštaju lekari specijalisti, potrebna je efikasnija socijalna politika

388 0
Pati i Irena Zivkovic SSP

 

Obrazovanje i zdravstveni sistem u Boru su urušeni zbog loše socijalne politike Grada Bora, i ukoliko vlast ne interveniše, uskoro ćemo ostati bez lekara specijalista koji odlaze, ocenila je predsednica Gradskog Odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Irena Živković.

Lekari odlaze iz Bora i u strahu prebrojavamo koliko je još ostalo specijalista. Dešavalo se da dete polomi ruku i satima mora da čeka u hodniku bolnice jer je doktor na operaciji a nema ko da ga zameni, a ako dete počne noću da kašlje ili dobije gušenje, mora da čeka dvadesetak dana na pregled jer Bor nema dečijeg pulomologa, upozorila je ona.

Upozorava da će uskoro i borski mikrobiolozi otići u penziju pa će zdravstvo ostati i bez njih, nema ko da radi na novom skeneru, a iako borska bolnica ima tri inkubatora grad nema specijalistu neonatologa.

Smatra da je potebno da socijalna politika bude prioritet i da se sprovodi efikasnije, tako što bi Grad finansirao specijalizacije lekara koji bi imali obavezu da ostanu u Boru, da se prosvetni radnici i vaspitači u predškolskim ustanovama stimulišu i nagrađuju sredstvima iz budžeta.

SSP predlaže i da se novi stanovi koji su u planu ponude lekarima koji Boru nedostaju, ali i da se stimulišu radnici javnih preduzeća, jer, zaključili su, ne rade svi u Ziđinu.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

policija bor

Nožem napala muža

Posted by - 1. septembra 2023. 0
  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su M. P. (1986) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da…
X