Srednjoškolci zabrinuti za imovinu, plaši ih nasilje, i traže video nadzor

236 0

BOR, (Milica Živković, S.T.) Učenici završnih razreda četiri borske srednje škole su najzabrinutiji zbog vandalizma nad školskom i tuđom imovinom kao i nasilja među vršnjacima, pokazala je anketa koja je obavljena među srednjoškolcima u okviru projekta „Bezbedna škola“ a koju je sprovelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

 

Foto: M.Živković

 

Pitanja ankete su bila prvenstveno vezana za bezbednost u školi, i na osnovu nje je zaključeno da se u krugu škola ne konzumira alkohol i droga, ili je to bar redak slučaj.

 

„Jedini porok koji ova deca vide kao problem je mnogo pušača u školskom krugu“, saopštila je rezultate ankete porptparol borske policije Anica Đurić, na tribini koja je održana u okviru ovog projekta.

 

ULICE ISPRED ŠKOLA NISU BEZBEDNE
Skoro 50 procenata ispitanika smatra ulicu ispred škole kao najmanje bezbedno mesto, a nešto manji broj njih tu svrstava školsko dvorište i učionicu.

 

Interesantno je da maturanti imaju najviše poverenja u razrednog starešinu, roditelje i najbolje drugove, a najmanje upravo u osobe koje bi trebalo da brinu o njima u školi – školskog policajca, pedagoga, psiloga i direktora.

 

Manje ispitanika je predložilo strože mere kažnjavanja i redovnu posetu učenika pedagoško-psihološkoj službi kako bi se na vreme uočili problemi pojedinaca.

 

Kao idejno rešenje za ove probleme i radi povećanja mera bezbednosti u školi, učenici su predložili da postavljanje video nadzora u svim školama koji će pratiti policija, ali i uvođenje većeg broja školskih policijaca.

 

Foto: M.Živković

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X