SPS-PUPS-JS: Nastavljamo tamo gde smo stali

388 0

BOR – Predstavnici koalicije SPS-PUPS-JS predstavili su na današnjoj konferenciji svoj program na lokalnom novou i naglasili da su kapitalna ulaganja, za koja se oni zalažu, od najvećeg interesa za građane Opštine Bor.

 

„Mi nismo protiv „lickanja“ i sitnog uređivanja gradskih i seoskih sredina Opštine Bor, ali smo za kapitalna ulaganja od interesa za opštinu i sve građane. Mi ćemo se zalagati da obezbedimo slične uslove življenja kako na selu i u gradu, jer svaki građanin seoske mesne zajednice zaslužuje da ima asflatiranu ulicu, da pije zdravu vodu, ima uređenu kanalizacionu mrežu, da mu ulice budu osvetljene i da ima kvalitetno strujno napajanje“, istakao je Dragan Žikić, predsednik Opštinskog odbora SPS-a.

 

Žikić je dodao da mnoge ciljeve koalicija u prethodnom periodu nije bila u mogućnosti da realizuje zato što nisu imali dovoljan broj odbornika i da od građana Opštine Bor očekuje mnogo veće poverenje i broj glasova.

 IMG_0059

 

Miroslav Bačilović, predsednik Opštinskog odbora PUPS-a podsetio je na upeh ove koalicije koji je postignut u pregovorima sa MMF-om.

 

Uspeli smo zajednički da odbranimo naše zahteve i penzije ne da nisu smanjene, kao što su to zahtevali iz MMF-a, nego čak se i koriguju, ondnosno pridržavamo se onog našeg načela 3P – penzije prate plate. Kako rastu plate u javnom sektoru, tako rastu i penzije“, rekao je Bačilović.

 

On je istakao da PUPS nije samo partija penzionera, već je njen program usmeren i ka zaposlenima, socijalno ugroženima, raseljenim i izbeglim licima, i licima sa invaliditetom.

 

Goran Vukadinović, predsednik Okružnog odbora JS, nagasio je da će se dobar deo onoga po čemu je poznata Jagodina preslikati i na Bor.

 

Pobedom na izborima u Boru, mi ćemo obezbediti da jednom mesečno bude otvoren dan za prijem građana, obezbedićemo materijalna sredstva za pomoć svakom đaku-prvaku, povećaćemo agrarni budžet na ne manje od 35 miliona, a sve u cilju razvoja poljoprivrede. Obezbedićemo stipendije studentima koji imaju prosek ocena viši od 8,5, a takođe i studentima deficitarnih zanimanja koja su značajna za Opštinu Bor, kao i onima iz socijalno ugroženih porodica“, zaključio je Vukadinović.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X